Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Rindā pēc iemīļotā seriāla

Jaunais gads nesis pārmaiņas ne tikai valūtā, bet arī iecienīto TV kanālu sarakstos.

2.lpp. Viedoklis: «Mazi meli, lieli meli...», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Megija Zakalovska

«...un statistika. Oktobra sākumā mediju koncerns Modern Times Group (MTG) paziņoja lēmumu no 2014. gada 1. janvāra televīzijas kanālus TV3 un LNT rādīt tikai maksas platformās. MTG pārstāvji uzsvēra, ka šīs izmaiņas skars skatītājus, kas pašlaik televīziju skatās bezmaksas apraidē, piebilstot, ka tie esot tikai 6–7% skatītāju.»

3.lpp.

Avarējot izārda luksoforu un žogu

Autovadītājam krustojumā pārgalvīgi apdzenot automašīnu, uz Vasarnīcu ielas notikusi nopietna avārija.

4.lpp.

Būs piektais obligātais eksāmens

Papildus jau esošajiem četriem obligātajiem eksāmeniem – matemātikā, latviešu valodā, svešvalodā un izvēles – vidusskolēnu zināšanas turpmāk pārbaudīs arī pēc izvēles fizikā vai ķīmijā, ierosinājusi Izglītības un zinātnes ministrija (IZM).

Suns meklē jaunu saimnieku

Melnais suns, kas dzīvnieku patversmē Rembo nonāca pagājušā gada decembrī, joprojām skumst pēc sava saimnieka un laimīgas suņa dzīves – pastaigām un draiskulībām, daloties beznosacījuma mīlestībā.

Par sirsniņmājujāmaksā mazāk

Mēdz teikt, ka par patieso dzīves līmeni un sadzīves kultūru vislabāk var spriest pēc kārtības un tīrības tualetes telpā – ne tikai dzīvoklī vai mājā, bet arī pilsētā un valstī.

5.lpp. Eiro klāt. Monētu klāsts kā dzeņa vēders

Ventspilnieku rokās jau nonākušas daudzu citu valstu monētas. Turklāt ne visas ir tik viegli atpazīstamas. Tās tiek pētītas, novērtētas, tiek meklēta informācija, kura valsts tās izlaidusi un kādēļ tieši tādā izskatā. Sarosījušies arī monētu krājēji, tādēļ Ventas Balss šajā un turpmākajos ceturdienas numuros iepazīstinās ar gana raibo eiro monētu klāstu. Katrai no tām ir savs stāsts.

6.lpp. Sports. Pavariņa iekļuvusi starp izcilniecēm

Paziņotas Jaunās sieviešu basketbola līgas (JSBL) decembra vērtīgākās spēlētājas. Otro mēnesi pēc kārtas šajā topā iekļuvusi arī kāda no BK Ventspils spēlētājām – novembrī tas izdevās Evai Pavlovskai, bet decembrī – Zanei Pavariņai.

Cerības futbolisti otrie pašmāju turnīrā

Tradicionāli gada sākumā Pārventas sportā hallē notiek starptautiskais turnīrs FK Ventspils kausa izcīņā telpu futbolā U10 vecuma grupā (2004. dz.g. un jaunāki). Šogad otro vietu tajā ieguva Ventspils olimpiskās cerības pirmās komandas spēlētāji.

Līdzjutēji izvirza Ārentu

Latvijas labākais kārtslēcējs Mareks Ārents, kas pirms pāris mēnešiem pārcēlies uz dzīvi Ventspilī, uzvarējis līdzjutēju balsojumā par 2013. gada labāko Latvijas vieglatlētu.

7.lpp. Ventspilnieki juku laikos. 1939. gads. Vācieši pamet Latviju

Nevienā vēstures grāmatā neatradīsim tos faktus, kuri nodrukāti avīzē, neuzzināsim, kas noticis ļaužu virtuvēs, malkas šķūnīšos un zirgu staļļos...

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: