Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Strīdas par stāvlaukuma izmantošanu

Deviņstāvu māju kvartālā ir nepietiekams skaits autostāvvietu, tādēļ kaimiņmāju iedzīvotāju starpā rodas konflikti par stāvlaukumu izmantošanu.

Rudika urnas rada pārpratumus

Kopš Ziemassvētkiem dažos Ventspils veikalos, pārsvarā IKI, pircējus uzrunā simpātiskas urnas, kurās, domājams, lai palīdzētu bezsaimnieka vai nelaimē nonākušiem dzīvniekiem, naudiņu ziedot aicina Ventspils pilsētas dzīvnieku aizsardzības biedrība Rudiks.

2.lpp. Viedoklis: «Apnicīgā leijerkaste», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Megija Zakalovska

«Visu pagājušā gada nogali nemitējās ažiotāža ap eiro ieviešanas tuvošanos. Jāatzīst, ka tā aizēnoja pat gadumiju. Man tas šķita skumji. Novēlot apkārtējiem laimīgu jauno gadu, ne vienam vien paspruka arī kāda piebilde vai jociņš par mūsu valsts jauno valūtu. Tagad eiro jau ir ieviests, norit divu nedēļu pārejas posms, kas, kā daudziem jau no galvas zināms, beigsies 14. janvārī.»

3.lpp.

Uz veikalu – ar 500 eiro banknoti

Saistībā ar eiro ieviešanu Latvijā kā visgrūtākās tika prognozētas pirmās divas nedēļas, kad apgrozībā paralēli atradīsies gan jaunā valūta, gan arī lati. Ventas Balss centās izzināt, ar kādām problēmām šajās dienās saskaras ventspilnieki.

4.lpp.

Cerība, bez kuras nav iespējams dzīvot

Otrdien pareizticīgie svinēs vienus no gada galvenajiem svētkiem – Kristus Piedzimšanu. Šovakar plkst. 17 daudzi ventspilnieki dosies uz vakara dievkalpojumu Svētā Nikolaja Brīnumdarītāja baznīcā, bet rīt plkst. 9.30 notiks Dievišķā liturģija.

Signija iejutusies prezidenta lomā

Tārgales pamatskolas 9. klases skolniece Signija Brauna, piedaloties Valsts prezidenta kancelejas izsludinātā konkursā, gatavojusi prezidenta runu un aizdomājusies par patriotismu.

Noslēdzies 12 miljonu eiro projekts

Līdz ar aizgājušo 2013. gadu Ventspilī noslēdzies arī apjomīgs projekts Ielu infrastruktūras attīstība Ventspilī, II kārta, kas īstenots ciešā saistībā ar ūdenssaimniecības attīstības projektu.

5.lpp. Intervija. Skolēnam stundās jābūt pētniekam

Decembra sākumā Ventspils 2. vidusskolas matemātikas skolotāja ALLA KITAJEVA kļuva par Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas (DZM) izglītības centra koordinētās Ekselences balvas laureāti un novērtēta kā pati labākā matemātikas skolotāja visā valstī. Sarunā ar Ventas Balsi skolotāja stāsta, kāds bijis ceļš līdz uzvarai un ko viņa pati domā par savu darbu.

6.lpp. Sports. Rubenis paceļ Latvijas kausu

Tāpat kā vīns ar gadiem kļūst arvien labāks, arī mūsu pieredzējušais kamaniņu braucējs Mārtiņš Rubenis, 35 gadu vecumā uzvarot Latvijas kausa izcīņā, pierādījis, ka šobrīd mūsu valstī nav labāka par viņu.

Mūsējie tiek pie LOV pīrāga

Latvijas Olimpiskā vienība (LOV) izvērtējusi pagājušā gada vasaras sporta veidu pārstāvju sasniegumus un, vadoties pēc tiem, noteikusi šogad atbalstāmos sportistus, starp kuriem iekļuvuši arī deviņi ventspilnieki.

Šahistu gada nogale

Gada nogalē Ventspils šahisti sadalīja balvas tradicionālajā Aleksandra Molotanova piemiņas turnīrā, kā arī pielika punktu šaha ātrspēles maratonam, bet vēl divi mūsu pilsētas pārstāvji piedalījās turnīrā Kuldīgā.

7.lpp. 2014. gada vezumā daudz pārmaiņu

Gads solās būs dažādiem notikumiem bagāts. Pirmie gada mēneši paies, pielāgojoties jaunajai valūtai un jaunajai valdībai. Politiskie notikumi solās būt gana spraigi, tāpat kā sporta un kultūras dzīve. Rīga šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta, un atskaņas būs arī reģionos, bet 2014. gads – olimpiskais gads. Uz Sočiem dosies arī vairāki mūsējie, tostarp Prūsis, Puķītis un Rubenis. Politiķiem savukārt nāksies veikt savu darbu kopsavilkumu un atskaitīties par dotajiem solījumiem. Šogad gaidāmas Saeimas un Eiroparlamenta vēlēšanas. Lai arī pie varas esošie apgalvo, ka situāciju valsts maciņā uzlabojuši, prasības un vajadzības aug, tāpat kā kopējais nodokļu slogs. Tiek prognozēts, ka pēc eiro eiforijas vēl priekšā auksta duša vietējai ekonomikai, bet uzlabojumus sociālajā jomā apēdīs eiro un nodokļu sloga izraisītā inflācija.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: