Gada nogalē Ventspils šahisti dalīja balvas tradicionālajā Aleksandra Molotanova piemiņas turnīrā, kā arī lika punktu šaha ātrspēles maratonam, bet vēl divi mūsu pilsētas pārstāvji piedalījās turnīrā Kuldīgā.

Molotanova piemiņas mačos risinājās 14. reizi, bet šoreiz tajā piedalījās astoņi šahisti, kas izspēlējās divu riņķu ātrspēles turnīru. Pirmo vietu izcīnīja Jānis Isakovs, savācot desmit punktus, bet par puspunktu mazāk izcīnīja Juris Neimanis, ierindojoties otrajā vietā. Trešo vietu ar astoņiem punktiem dalīja divi šahisti, bet uzvara savstarpējā spēlē augstāku vietu deva Kārlim Sproģim, atstājot Juriju Serebjakovu ceturtajā.

Isakovam visai veiksmīgs starts arī Jāņa Vilerta un Alberta Grandberga piemiņas turnīrā Kuldīgā, taču nedaudz pietrūka līdz godalgām. Ventspilnieks ar vēl diviem šahistiem dalīja trešo vietu, taču papildrādītāji labāki izrādījās abiem konkurentiem, tāpēc Isakovam Kuldīgā piektā vieta, par puspunktu atpaliekot no otrās un punktu – no pirmās vietas. Savukārt Uldis Skolmeistars 32 dalībnieku konkurencē ieņēma 25. vietu.

Vēl īsi pirms gadumijas punkts tika likts šaha ātrspēles čempionāta maratonam, kas ilgst visu gadu. Kopumā tika izspēlēti 28 turnīri, bet ieskaitē tika rēķināti deviņi labākie no katra pusgada. Ne pārāk sekmīgi pirmo pusgadu aizvadīja Ventspils blica līderis Isakovs, pat neizspēlējot visus ieskaitei nepieciešamos turnīrus. Pēc pirmā pusgada viņš atradās vien piektajā vietā, bet arī lieliski aizvadītā gada otrā puse līdz uzvarai aizsniegties neļāva un nācās samierināties ar trešo vietu (249,5 punkti). Par uzvaru cīnījās divi veterāni – labāk aizvadot gada pēdējo turnīru, par uzvarētāju visā čempionātā ar 257 punktiem kļuva Neimanis, bet otrais ar 251 punktu Kārlis Sproģis. Tūlīt aiz trijnieka palika Artūrs Lieģis (243,5), Jurijs Serbjakovs (236) un Jurijs Novožeņins (215). Pavisam turnīros piedalījās 22 šahisti.

Jāpiebilst, ka jau šajā svētdienā Ventspils šahisti aizvadīja pirmo turnīru 2014. gada ātrspēles čempionātā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: