Šī gada pirmais bērniņš Ventspilī piedzimis 1. janvārī – tas ir puisītis vārdā Roberts. Jaunos vecākus un šāgada pirmo mazuli ar piemiņas dāvanām šodien, 2. janvārī sveica Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova, novēlot, lai Roberts aug vesels, gudrs un visu mīlēts.

Mazulis māmiņai Dacei un tētim Viktoram pasaulē nācis gada pirmajā dienā pulksten 16.10. Dūšīgais un veselīgais puisītis ir 3,4 kilogramus smags un 53 centimetrus garš. Viņš ventspilnieku ģimenē ir otrais bērniņš. Puisīti mājās gaida nepilnus divus gadus vecais brālītis Alans.

 

Arī šā gada otrais jaundzimušais ir puisītis, kas piedzimis 2. janvārī – viņš ir piektais bērniņš kādā ventspilnieku ģimenē. Šai ģimenei slimnīca bez maksas nodrošina paaugstināta komforta palātu. Šādu iespēju slimnīca piedāvā visām lielajām ģimenēm, kuras gaida trešo vai nākamo atvasīti. Šo slimnīcas iniciatīvu atzinīgi novērtējusi arī Latvijas Ginekologu un dzemdību speciālistu asociācija, kas aicinājusi šim pozitīvajam piemēram sekot arī citām Latvijas dzemdību nodaļām

 

Pagājušais gads Ziemeļkurzemes slimnīcas dzemdību nodaļai bijis rekordgads. Kopumā pērn piedzimuši 596 mazuļi, un tikai nedaudz pietrūka līdz apaļajam skaitlim – 600. Tai skaitā piedzimuši četri dvīnīšu pāri. Salīdzinājumam: 2012. gadā slimnīcā piedzimuši 554 bērniņi, bet 2011. gadā – 466.

 

Ventspils slimnīcā savus bērniņus pasaulē laiž ne tikai ventspilnieces un Ventspils novada iedzīvotājas. Mūsu slimnīcā dzemdēt izvēlas arī sievietes no Talsiem, Kuldīgas, Rīgas un citām pilsētām un novadiem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: