Trīs dienas Olimpiskā centra "Ventspils" ledus hallē notika šorttreka sacensības „Danubia kauss”, kur piedalījās 129 šorttrekisti no 14 valstīm. Šādā konkurencē lielisks sniegums ventspilniekiem, kas tika pie liela skaita dažāda kaluma godalgu.

Ventspils posms ir viens no Austrumeiropas kvalifikācijas posmiem „Europa Cup Final” sacensībām, kas ir lielākās jauniešu un junioru sacensības Eiropā. Trīs „Danubia Cup” kausu kopvērtējumā, 10 labākie jaunieši un juniori katrā vecuma grupā no Austrumeiropas, un tikpat no Rietumeiropas, tiksies šī gada martā Eiropas kausa fināla sacensībās Bulgārijas pilsētā Sofijā. Rietumeiropas šorttrekisti līdzīgi cīnās „StarClass” sērijas sacensībās.

Sacensībās piedalījās sportisti no Austrijas, Baltkrievijas, Bulgārijas, Čehijas, Krievijas, Latvijas, Lietuvas, Polijas, Rumānijas, Slovākijas, Turcijas, Ungārijas, Ukrainas un Latvijas. Lieliskus panākumus sacensībās guva sporta skolas „Spars” šorttrekisti, kuri guva vairākas godalgotas vietas.

Novice C zēniem Gustavs Krūzbergs pirmais 333 un 777m distancēs, kā arī trešais 500 metros, kļūstot arī par kopvērtējuma uzvarētāju. Rojs Noviks kopvērtējumā izcīnīja otro vietu. Viņam otrā vieta 500m, ceturtā vieta 1000 m un sudrabs 1500 metru distancē. Novice B meitenēm pārliecinoši labākā bija Nora Lodziņa, kas uzvarēja visās trīs distancēs, protams, triumfējot arī kopvērtējumā. Novice B zēnu grupā Leonīds Puhtajevičs bija otrais 500 un 1500 metros un trešais tūkstotī, izcīnot otro vietu absolūtajā vērtējumā.

C grupā zēniem 2.vieta Kārlis Krūzbergs uzvarēja 500 m distancē, bija septītais 1000 metros un ceturtais 1500 metru skrējienā, tomēr kopvērtējumā ar to pietika otrajai vietai. Vīriešu grupā pārliecinoši uzvarēja Jēkabs Saulītis, bet tik pat pārliecinoši otrais bija Roberts Jānis Zvejnieks.

Sportistus sacensībām gatavoja treneri Māris Birzulis, Viktorija Dergača un Irina Gončarova.

Jāpiebilst, ka šīs bija pirmās lielās šorttreka sacensības nesen rekonstruētajā Olimpiskā centra „Ventspils” ledus hallē, kur iepriekšējā gadā ledus laukums paplatināts par 1 metru un šobrīd atbilst Olimpiskajam standartam 60m x 30m.

Foto no sacensību pirmās dienas

Noslēgusies Danubia kausa izcīņas šorttrekā

Iesūtītie foto

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: