Apsekojot Ventspils būvlaukumus, kur tiek būvētas, renovētas vai rekonstruētas sabiedriski nozīmīgas publiskas ēkas, nav konstatēti tik būtiski pārkāpumi, lai apturētu būvdarbus, informēja Ventspils domes Būvniecības administratīvās inspekcijas vadītājs Jurģis Rasa.

Pavisam apsekoti būvlaukumi 10 sabiedriski nozīmīgos objektos - Ventspils tehnikumā, Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā, pareizticīgo baznīcā, bijušajā dzelzceļa stacijā un vairākās tirdzniecības vietās. Būtiskākie pārkāpumi konstatēti tirdzniecības kompleksā "Baku" Ganību ielā 50/52. "Siltināšanas darbi tur nenotiek pēc projekta, taču tur arī nav runa par nesošajām konstrukcijām. Īpašnieks ar mums absolūti nevēlas kontaktēties," atzina Rasa. Tiesa, šajā objektā būvatļaujas termiņš jau tik un tā šajās dienās beidzas, tādēļ to nav nepieciešams apturēt.

"Lielos vilcienos pilsētas būvobjektos viss ir kārtībā. Atsevišķos gadījumos kaut kas nav ierakstīts būvžurnālā," informēja Rasa. Noteiktā kārtība nosaka, ka, pabeidzot segtos darbus, būvdarbu vadītājam, būvuzraugam un autoruzraugam jāparaksta šo darbu pieņemšanas akts, lai pēc tam varētu veikt tālākos būvdarbus, pēc kuriem segto darbu rezultāts vairs nebūs ārēji redzams un apsekojams. "Atsevišķos būvobjektos, tostarp tehnikumā, lai gan ir parakstīti šo segto darbu pieņemšanas akti, taču ne visos gadījumos tie ir reģistrēti būvdarbu žurnālā. Tas nav labi, bet nav arī tik ļoti būtisks pārkāpums," skaidroja Rasa.

Būtiskākie būvdarbi Ventspilī pašlaik notiek tehnikumā, kur tiek rekonstruēta tehnikuma ēka un celta jauna audzēkņu dienesta viesnīca. Ir izsniegta atļauja iekšdarbu veikšanai bijušās dzelzceļa stacijas ēkā, taču tur iekšdarbi vēl nav sākti. Savukārt slimnīcā tiek mainīti logi.

Kā ziņots, pēc Zolitūdē notikušās traģēdijas Ekonomikas ministrija (EM) nosūtījusi vēstuli 85 Latvijas būvvaldēm, prasot tām apsekot visus būvlaukumus, kuros tiek būvētas, tostarp rekonstruētas vai renovētas, sabiedriski nozīmīgas publiskas ēkas.

Apsekošanas rezultāti EM bija jāiesniedz līdz šodienai, ietverot informāciju par sastādītajiem atzinumiem, norādot informāciju par apsekoto būvlaukumu, būvprojektu, ēku, būvniecības dalībniekiem un konstatētajiem pārkāpumiem, ja tādi tika konstatēti.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: