11. novembrī visas dienas garumā Ventspilī par godu Lāčplēša dienai notika vairāki pasākumi, kuru laikā tika pieminēti 1919. gada notikumi un godināti latviešu karavīri, kuri cīnījās par Latvijas brīvību.

Vakarā, plkst. 18.00 Lāčplēša dienas pasākuma ietvaros Rātslaukumā notika svinīga Zemessardzes zvēresta došanas ceremonija, kuras laikā Zemessardzes 46. kājnieku bataljona rindās tika uzņemti zemessargu kandidāti gan no Ventspils novada, gan pilsētas.

Ar lāpām un svecītēm rokās pēc tam notika svinīgs gājiens no Rātslaukuma uz Meža kapiem, kurā piedalījās zemessargu, robežsargu, jaunsargu vienības, kā arī citi klātesošie. Ventspils Meža kapos notika piemiņas brīdis pie Baltā krusta.

Apskati foto!

Savukārt Reņķa dārzā pulcējās cilvēki, lai piedalītos uguns zīmes veidošanā. 

Apskati foto! 

Arī Ventspils Augstskolas studenti pie skolas iededza svecītes, devās lāpu gājienā uz Livonijas ordeņa pili un pie pils vārtiem nolika svecītes.

Apskati foto!

1919. gada 11. novembrī Rīgā izšķīrās 1918. gada 18. novembrī dibinātās Latvijas Republikas liktenis. Neatkarīgās Latvijas valsts armija uzvarēja Rietumu brīvprātīgo armiju jeb tā saukto Bermonta karaspēku. Pēc šīs kaujas kļuva skaidrs, ka Latvija ir nosargājusi savu neatkarību. Par godu Latvijas brīvības cīnītājiem šo dienu atzīmē kā Lāčplēša dienu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: