22. oktobrī Jaunrades nams kļuva par vēl vienu mūzikas instrumentu bagātāks. Šajā dienā tika saņemts Hamburgas rūpnīcā pasūtītais flīģelis Steinway & Sons.

Foto: Jaunrades nams saņem jauno flīģeli!

Savukārt vakar notika jaunā koncertflīģeļa izpakošana, jo instrumentam «vēl bija kādu laiku tā vienkārši jāpastāv un jāatklimatizējas jeb jāpierod pie gaisa temperatūras, un pēc tam tas jānoskaņo,» norādīja Jaunrades nama direktores vietniece Dagnija Trama.

Foto: Jaunā koncertflīģeļa izsaiņošana!

Flīģelis novietots Jaunrades nama Lielajā aktu zālē, kur ir ļoti laba akustika. Koncertos to varēs spēlēt gan Jaunrades nama un Mūzikas skolas audzēkņi, gan arī viesi, kas uzstāsies ar savām koncertprogrammām.

Kad mūzikas instruments būs lietošanas kārtībā, Jaunrades namā plānots atklāšanas koncerts ar starptautiski atzītā latviešu pianista Reiņa Zariņa uzstāšanos.

Kopējās izmaksas par mūzikas instrumenta izgatavošanu un piegādi ir aptuveni 79 tūkstoši latu. Pašvaldība piešķīrusi papildus 28 626 latus Steinway & Sonsflīģeļa iegādei. Šobrīd pilsētā ir septiņi šīs firmas flīģeļi – divi mūzikas skolā, divi Jūras vārtos, viens Kultūras centrā, viens 1. ģimnāzijā un jau minētais Jaunrades namā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: