Lai būtu vieglāk pārvarēt bezsniega tumsu un Ziemassvētku gaidīšana izvērstos tīkamāka, Ventspils muzejs piedāvā dažādus pārbaudītus paņēmienus.

Jāsāk savlaicīgi darināt svētku rotājumus, tādēļ jau no 19. novembra Livonijas ordeņa pilī buras uzvilks radošā darbnīca Ziemassvētku baltais kuģis, kurā dekorēs pils egli svētkiem. Darbnīcā darinās dažādu kuģu modelīšus atbilstoši vecuma grupām, pieteikšanās pie muzejpedagoģes Ilvas Buntikas.

 

Jālasa garas, brīnišķīgas ziemas pasakas, tāpēc H. Dorbes muzejs no 2. decembra gaida ciemos pirmsskolas un sākumskolas audzēkņus, lai, piparkūkas cepot, iepazītos ar latviešu autoru ziemas pasakām un dzejoļiem. Pieteikšanās pie Ineses Aides.

 

Jāsarūpē dāvanas saviem mīļajiem, kam lieti noderēs Nikolaja diena. Pils rūķi jūs gaidīs 7. decembrī no plkst. 12, apsolot deviņas iespējas darināt mazas veltes, kā arī desmito iespēju – parūpēties par savu vēderu (apēst pavardā ceptu ābolu).

 

Arī Amatu māja gaidīs mazus un lielus dāvanu darinātājus 14. decembrī Ziemassvētku radošajās darbnīcās.

 

Jāgādā personīgais Laimes lācis jeb jāizbrauc Mazbānīša svētkos ar bānīti. Tāpēc, ja visi iepriekš minētie punkti ir izpildīti, tad 22. decembrī var drošu prātu doties uz Piejūras brīvdabas muzeju un baudīt ziemas priekus pasākumā, ko atbalsta LDz Cargo.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: