Absolūtais vairākums - 79% - Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ir jāpaaugstina sodi par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā, secināts pētījumu aģentūras TNS sadarbībā ar telekompāniju LNT oktobrī veiktajā pētījumā.

15% Latvijas ekonomiski aktīvo iedzīvotāju neuzskata, ka ir jāpaaugstina sodi par transportlīdzekļa vadīšanu reibumā. Salīdzinoši biežāk starp šādu atbildi sniegušajiem ir vīrieši, vidzemnieki, kā arī respondenti, kuri paši sev ir darba devēji.

6% aptaujāto nav skaidras atbildes uz šo jautājumu. Biežāk konkrēta viedokļa par reibumā braucošu vadītāju sodīšanu nav iedzīvotājiem ar salīdzinoši augstākiem ģimenes ienākumiem.

51% Latvijas iedzīvotāju uzskata, ka ir jāatņem vadītāja apliecība uz mūžu tiem autovadītājiem, kuri izraisījuši satiksmes negadījumu, vadot transportlīdzekli reibumā. Salīdzinoši biežāk šādu soda mēru atbalsta Kurzemes reģiona iedzīvotāji, kā arī aptaujātie ar mēneša ienākumiem 101 līdz 200 lati uz vienu ģimenes locekli.

Vairāk nekā trešā daļa iedzīvotāju neuzskata, ka ir jāatņem vadītāja apliecība uz mūžu tiem autovadītājiem, kuri izraisījuši satiksmes negadījumu, vadot transportlīdzekli reibumā. 10% aptaujāto nav skaidras atbildes uz šo jautājumu.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: