Pagājušajā naktī, kad vētras dēļ visa Ventspils palika bez elektrības, sabiedriskās kārtības nodrošināšanai un īpašumu aizsardzībai pastiprinātā režīmā strādāja pašvaldības un Valsts policija, veidojot arī kājnieku patruļas.

Tādējādi izdevies novērst vairākus ielaušanās mēģinājumus, informēja Ventspils domes Pilsētas mārketinga nodaļas vadītājas vietniece Linda Rudzroga.

Ventspilī fiksēti pāris gadījumi, ko varētu uzskatīt par tīšiem huligānisma vai marodierisma mēģinājumiem. Kādam nelielam pārtikas veikalam Jūras ielā izsisti divu logu stikli. Līdzīgs gadījums bijis vēl kādā citā netālu esošā veikalā, informēja Ventspils Pašvaldības policijas priekšnieks Jānis Arājs. Viņa rīcībā gan neesot ziņu, vai no šiem veikalam kaut kas ir nozagts. "Visas pazīmes liecināja, ka cilvēks [pa izsistajiem logiem] veikala telpās nevarēja iekļūt," piebilda Arājs. Bez uzraudzības pēc tam šie veikali nav atstāti.

Savukārt Valsts policija (VP) sākotnēji saņēmusi informāciju par iespējamu ielaušanās mēģinājumu veikalā Pārventā, Talsu ielā. Policijai ierodoties notikuma vietā, tā arī netika noskaidrots, vai ir noticis ielaušanās mēģinājums vai arī skatlogs izbiris vētras rezultātā. Zādzības fakts neesot konstatēts, informēja VP Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirkņa priekšnieks Ģirts Kokins. Iedzīvotāji vētras radītās skaņas, iespējams, bija noturējuši par zagļu darbošanos, pieļāva policijas iecirkņa priekšnieks.

Pašvaldības policijas priekšnieks Arājs uzskata, ka, pateicoties policijas darbam pastiprinātā režīmā, Ventspilī izdevies izvairīties no daudziem iespējamiem zādzību mēģinājumiem, no kā potenciālos ļaundarus, visticamāk, atturējušas pastiprinātās policijas patruļas pilsētā. "Pirms plkst.1 iedarbinājām sistēmu, kas izstrādāta speciāli šādiem gadījumiem, un pilsētā patrulējām dubultā," informēja Arājs.

Pašvaldības policija ar VP vienojusies, kas patrulēs konkrētos pilsētas rajonos, lai nodrošinātu kārtību visā pilsētā. Naktī mobilizēti visi iespējamie VP policijas spēki. Savukārt Ventspils novadā kārtību palīdzējuši nodrošināt robežsargi.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: