Nodibinājums "Eco Partners" īstenos projektu "NVO līdzdalība ģimeņu politikā ilgtspējīgai sabiedrības attīstībai", kura mērķis ir veicināt ģimeņu harmonisku attīstību un paplašināt to aktīvu līdzdalību pilsoniskās sabiedrības veidošanā, informēja nodibinājuma pārstāve Dita Okmane.

Projekta mērķa grupa ir nevalstiskās organizācijas (NVO), pašvaldību darbinieki un ģimenes.

Projekta īstenošanā aktīvi sadarbosies NVO no visiem Latvijas reģioniem. Pašlaik NVO Sadarbības platformā ir iesaistītas piecas biedrības - "Apmācības, kultūras un estētikas centrs "Vilzene"" no Alojas, "Ģimenes spēks" no Ventspils, Iecavas ģimeņu ar bērniem biedrība "Marabella" no Iecavas, "Saprātīgais ceļš" no Saldus, "Tukuma Dāmu klubs" no Tukuma un trīs nodibinājumi - "Eco Partners" no Rīgas, "Latgales Sociālās ekonomikas fonds" no Ludzas un "Mamma mammai fonds" no Kuldīgas.

Šogad tiks veiktas NVO darbinieku, biedru, brīvprātīgo apmācības un iedzīvotāju informēšana par līdzdalības iespējām un interešu aizstāvību, kā arī notiks iesaistīšanās starpsektorālā un starpnozaru sadarbībā. Lai veicinātu rezultātu izplatīšanu, tiks rīkoti divi informatīvie pasākumi medijiem, izstrādāts un izplatīts informatīvais materiāls. Šogad plānots arī NVO Sadarbības platformā iesaistīt divas jaunas organizācijas.

Projekts tiks īstenots līdz 2015. gada beigām. Projektu finansiāli atbalsta Islande, Lihtenšteina un Norvēģija. Projektu īstenos Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2009.-2014. gada perioda programmas "NVO fonds" apakšprogrammā "NVO darbības atbalsta programma".

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: