Lai apspriestu Neatliekamās medicīniskās palīdzības aktualitātes, otrdien Ventspilī ieradīsies Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta (NMPD) vadība, kas tiksies ar pašvaldības un Ziemeļkurzemes reģionālas slimnīcas pārstāvjiem.

NMPD direktors Armands Ploriņš un viņa vietniece neatliekamās medicīniskās palīdzības jautājumos Renāte Pupele plkst.11 apskatīs NMPD Ventspils staciju Annas ielā 11.

 

Pēc tam viesi dosies uz Ziemeļkurzemes reģionālo slimnīcu, kur apskatīs potenciālo NMPD Ventspils stacijas vietu un piedalīsies sarunās par tālāko sadarbību ar pašvaldību un slimnīcu. Sarunās piedalīsies Ventspils domes priekšsēdētāja vietnieks Guntis Blumbergs, kura atbildības lokā ir veselības aprūpe, kā arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas valdes priekšsēdētāja Egija Širova un slimnīcas galvenais ārsts Dainis Gīlis. Savulaik, kad Ventspils stacijas ēka tika nodota vienotajam NMP dienestam, tika solīti finansiālie ieguldījumi Ventspils stacijas ēkas rekonstrukcijā. Ir iecere, Ventspils staciju izvietot slimnīcas teritorijā. Pagaidām šie solījumu nav pildīti.

 

Vizītes noslēgumā tiks apspriests arī pacientu hospitalizācijas plāns Ziemeļkurzemē.

 

Jāatgādina, ka 2010.gadā tika izveidots vienotais NMP dienests. Ventspils pašvaldība bija viena no pēdējām Latvijā, kas vienotajam NMP dienestam nodeva Ventspils staciju, jo centralizācijā saskatīja arī trūkumus. Piemēram, izsaukumus pie pacienta dienests saņem centralizēti un kamēr šī informācija tiek nodota vietējām NMP brigādēm, tas paņem papildus laiku. Iepriekš šī starpposma nebija.

 

Iespējams, vienotā NMP dienesta trūkumi un darba koordinācijas nepilnības bijušas pie vainas arī pie pēdējā skaļā gadījuma, kad vairāk nekā stundu gaidot NMP brigādi nomira Ventspils ugunsdzēsības dienesta bijušais priekšnieks Edvīns Cunskis.

 

Foto: delfi.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: