23. oktobrī no plkst. 15.00 līdz 16.30 Ventspils Augstskolā notiks profesora Daiņa Draviņa populārzinātniskā vieslekcija “Astrobioloģija. Dzīvības iespējas un tās meklēšanas ārpus Zemes”.

Ar šādu lekciju profesors D. Draviņš nesen uzstājies arī Latviešu Akadēmiskās Organizācijas Zviedrijā gada svētkos Stokholmā, Zviedrijā.

 

Vieslekcija Ventspils Augstskolā ir viena no profesora D. Draviņa vizītes aktivitātēm, pēc lekcijas profesors dosies apmeklēt Ventspils Augstskolas Inženierzinātņu institūtu “Ventspils Starptautiskā radioastronomijas centrs” (IZI VSRC) Irbenē. Profesors D. Draviņš daudzus gadus bijis VSRC zinātniskās padomes pirmais priekšsēdētājs. Kā norāda VSRC vadošais pētnieks Juris Freimanis, “viņš daudz palīdzēja, gan definējot tehniskās prasības radioteleskopu izveidošanai par astronomiskiem instrumentiem (krievu laikā tie bija spiegošanas instrumenti) un modernizācijai, gan arī piesaistot šim nolūkam šādu tādu Eiropas naudu jau laikā, kad Latvija vēl bija ļoti tālu no dalības Eiropas Savienībā. Dainis ir viens no VSRC pamatlicējiem.”

 

Dainis Draviņs ir Lundas observatorijas (Zviedrijā) profesors un Ventspils Augstskolas viespētnieks.

 

Lekciju aicināts apmeklēt ikviens interesents.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: