15. oktobrī Ventspilī ieradās invalīdu biedrības "Apeirons" pārstāvji no Rīgas, lai apmeklētu lielo un mazo baseinu.

Lai izmēģinātu Ventspils Ūdens piedzīvojuma parka baseinus un sniegtu padomu par to, kā uzlabot peldbaseinu pakalpojumus, lai cilvēki ar kustības traucējumiem varētu apmeklēt minētos objektus, no Rīgas uz Ventspili atbrauca Aigars Bolis un Jurģis Briedis, kuri ir vides pieejamības eksperti.

 

Olimpiskais centrs „Ventspils” sadarbībā ar Ventspils Sociālo dienestu ir īstenojis projektu, lai cilvēki ar kustības traucējumiem varētu apmeklēt lielo un mazo peldbaseinu. Tagad pēc projekta realizēšanas cilvēkus ar kustību traucējumiem ar speciāliu „Jolly” spēkratu ar invalīdu krēslu var transportēt pa trepēm. 6-7 minūšu laikā klients tiek nogādāts līdz mazā baseina ģērbtuvei, kura ir pielāgota invalīdu vajadzībām.

 

Klients var nomazgāties dušā, apmeklēt tualeti, kas ir pielāgota invalīdu vajadzībām. Mazā baseina griestos ir iemontēta speciāla sliede ar pacēlāju, ar kura palīdzību klients tiek iecelts baseinā, viņš var gan peldēt, gan masēties ar ūdens masāžām. Cilvēkiem ar kustību traucējumiem mazais baseins ir pieejams noteiktā laikā – otrdienās no plkst. 10.00 līdz 12.00.

 

Arī lielā peldbaseina dušas, ģērbtuves un tualetes ir aprīkotas ar visu nepieciešamo cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Plāntos, ka lielais baseins cilvēkiem ar kustību traucējumiem būs pieejams jebkurā brīvā laikā, kad iespējams publiskais apmeklējums, taču iesākumā ir noteikti fiksēti laiki: pirmdienās un ceturtdienās no plkst. 10.00 līdz 12.00.

 

Ūdens piedzīvojumu parka atrakciju zonā cilvēkiem ar īpašām vajadzībām ir iespējams apmeklēt lielo džakuzi vannu, kurā ar speciālo ierīci iespējams gan iecelt, gan izcelt klientu.

 

Cilvēkiem ar kustību traucējumiem, kuri vēlas apmeklēt un izmantot Ūdens piedzīvojumu parku, vēlams iepriekš pieteikties telefoniski. Pirmajās reizēs noteikti jābūt līdzi pavadonim.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: