1983. gada 12. oktobrī pilsētas centrā tika izveidota jauna skola, kurā kopīgas skolas gaitas uzsāka gan 1. pamatskolas 1. – 8. klašu skolēni ar krievu mācību valodu, gan 1. ģimnāzijas latviešu plūsmas 1. – 4. klašu skolēni.

Skolā strādāja 41 skolotājs. Mācījās 936 skolēni, un pirmā skolas direktore bija Gaļina Kitajeva.

 

2000. gadā pēc vecāku iniciatīvas tika pieņemts lēmums paralēli mazākumtautību 1.–12. klasēm veidot arī latviešu vidusskolu. 2005./2006. mācību gadā skolu absolvēja pirmie latviešu plūsmas 12. klašu audzēkņi.

 

Pašlaik Ventspils 6. vidusskolā strādā 51 pedagogs un mācās 627 audzēkņi (27 klašu komplekti). Kopš skolas pirmsākumiem jau 30 gadus skolā strādā 3 pedagogi – latviešu valodas un literatūras skolotāja Ineta Dejus, sporta skolotāja Svetlana Ozoliņa un ģeogrāfijas skolotāja Svetlana Ivaņeca, kā arī Ludmila Semjonova, Larisa Smirnova, Juzefa Petroviča, Tatjana Muzičenko, Natālija Almakajeva.

 

„Mūsu skola ir ļoti draudzīga un daudznacionāla, tā zem viena jumta apvieno dažādu tautību skolēnus – gan latviešus, gan krievus, gan poļus, gan arī ukraiņus un romus,” stāsta 6.vidusskolas direktore Valentīna Jankovska. Pirms 15 gadiem skolai uzrakstīta himna, un tai ir arī savs karogs”.

 

Šajā nedēļā paredzēti vairāki 30. jubilejai veltītie pasākumi – 14. oktobrī notiks Sadraudzības svētku koncerti, ciemos brauks Kuldīgas 2.vidusskolas un Sabiles vidusskolas kori, kā arī Ances un Puzes pamatskolu deju kolektīvi. Skolā notiks netradicionālas mācību stundas.

 

16. oktobrī plkst. 18.00 paredzēts Svētku koncerts vecākiem, savukārt 19. oktobrī notiks Svētku koncerts, uz kuru aicināti absolventi, bijušie un esošie pedagogi un skolas darbinieki. Būs iespēja noklausīties skolas himnu pedagogu izpildījumā. Pēc koncerta visi aicināti uz balli.

 

Plašāk par skolu var uzzināt skolas mājas lapā www.6vsk.ventspils.lv.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: