Sākot ar 2012. gada 24. janvāri Ventspils pilsētas dome piedalās aktīvā nodarbinātības pasākuma „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi” īstenošanā. 2013. gadā Ventspils pilsētas dome katru mēnesi nodrošina70 pagaidu darba vietas.

2013. gada septembrī algotajos pagaidu darbos tika iesaistīti 86 Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Ventspils filiāles norīkotie bezdarbnieki. 79% no norīkotajiem bezdarbniekiem iesaistīti pašvaldības iestādēs, tai skaitā 22% veica Ventspils pilsētas teritorijas labiekārtošanas darbus PI „Komunālā pārvalde”, tai skaitā, atkritumu vākšanas un apauguma novākšanas darbus perspektīvo ielu teritorijās, 14% - veica palīgdarbus PI „Ventspils muzejs” un izglītības iestādēs, 43% - palīgdarbus vecu cilvēku un personu ar kustības traucējumiem aprūpē. Savukārt 21% no norīkotajiem bezdarbniekiem veica palīgdarbus nevalstiskajās organizācijās.

 

Kopš 2012. gada janvāra līdz 2013. gada septembrim Ventspils pilsētas pašvaldības un NVA Ventspils filiāles realizētajā projektā algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos nodarbināti 708 bezdarbnieki. Tai skaitā ar 190 cilvēkiem līgums tika pārtraukts dažādu iemeslu dēļ. Ar 112 cilvēkiem līgums pārtraukts neattaisnoto kavējumu dēļ, ar 38 cilvēkiem – darba ņēmēja statusa iegūšanas dēļ.

 

Algotajos pagaidu sabiedriskajos darbos 12 mēnešu periodā bezdarbnieks secīgi vai ar pārtraukumiem tiek nodarbināts ne ilgāk kā četrus mēnešus.

 

Par algoto pagaidu sabiedrisko darbu veikšanu bezdarbnieks saņem atlīdzību Ls 100 apmērā mēnesī, kā arī NVA veic valsts sociālās apdrošināšanas obligātās iemaksas pensijas apdrošināšanai Ls10 mēnesī.

 

Pasākumā iesaista aktuālajā bezdarba periodā NVA reģistrētos bezdarbniekus, kuri:

  • vēlas iegūt vai uzturēt praktiskās darba iemaņas;
  • nesaņem bezdarbnieka pabalstu;
  • vismaz 6 mēnešus reģistrēti NVA vai ir reģistrēti bezdarbnieka statusā mazāk par sešiem mēnešiem, bet vismaz 12 mēnešus nav strādājuši (nav uzskatāmi par darba ņēmējiem vai pašnodarbinātajiem saskaņā ar likumu "Par valsts sociālo apdrošināšanu).

Informāciju par iesaistīšanās iespējām pasākumā „Algotie pagaidu sabiedriskie darbi” ikviens interesents var uzzināt Nodarbinātības valsts aģentūras Ventspils filiālē, Pētera ielā 3, Ventspilī, tālr.63626579.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: