Ir sākusies idgadējā akcija „Meklējam sirdsmāsiņu”, kurā piedalās arī Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas bērnu māsiņas.

No dzemdību nodaļas akcijā piedalās bērnu māsiņas Monika Lukšina, Sarmīte Pāvelsone, Rita Raševica, Ilze Švarce, Laura Sūngaile un Ilze Tomsone. Savukārt no bērnu nodaļas – Ludmila Boldireva, Jeļena Ļitvina un Jeļena Nastaščuka. Aicinam arī ventspilniekus aktīvi iesaistīties akcijā un izraudzīties savu sirdsmāsiņu.

 

Akcija "Meklējam sirdsmāsiņu" norisinās jau ceturto reizi. Varam lepoties, ka 2009. gadā par sirdsmāsiņu tika izraudzīta Ventpsils slimnīcas bērnu māsiņa Laura Sūngaile.

 

Projekta patronese ir Valsts prezidenta Andra Bērziņa kundze Dace Seisuma. Akcijas laikā ar Rietumu Bankas labdarības fonda (RBLF) un laikraksta ''Diena'' atbalstu vairāku mēnešu garumā tiks noskaidrotas 22 Latvijas slimnīcu sirsnīgākās un atsaucīgākās bērnu māsas.

 

Akcija norisināsies līdz 12. decembrim, un šajā laika posmā ikviens varēs nobalsot par savu sirdsmāsiņu 22 Latvijas slimnīcu nodaļās, tai skaitā Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī, kur izvietoti informatīvie plakāti, pieteikuma anketas un balsošanas kastītes. Nobalsot par savu sirdsmāsiņu var arī, aizpildot anketu portālā www.diena.lv/sirdsmasina, kur ievietoti bērnu māsiņu profili, kuras piedalās akcijā.

 

Akcijas noslēgumā 30 bērnu māsas tiks apbalvotas ar RBLF naudas prēmijām un saņems atzinības rakstus no akcijas "Meklējam sirdsmāsiņu" patroneses - Daces Seisumas.

 

Katrs, kurš kādreiz uzturējies slimnīcā, zina, cik nenovērtējams ir medmāsas darbs, īpaši bērnu medmāsu darbs. Nav viegli ikdienā saskarties ar bērniem, kuriem sāp un kuriem ir vajadzīga palīdzība, un vienlaikus mierināt arī satrauktos vecākus. Akcijas mērķis ir ne tikai pievērst valsts pārvaldes un sabiedrības uzmanību šīs profesijas nozīmīgumam, bet arī vismaz nedaudz pateikties tiem simtiem bērnu māsiņu, kas katru dienu rūpējas par mūsu bērniem.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: