Pēc Ekoskolu žūrijas vērtējuma noskaidrots, ka starptautisko ekoskolu statusu un Zaļā karoga balvu par īpašiem panākumiem ilgtspējīgas attīstības, vides izglītības un vides aizsardzības veicināšanā šogad iegūs 91 skola, tostarp arī Puzes pamatskola.

Savukārt Ances pamatskolai būs ekoskolas nosaukums un diploms.

Ekoskolu programmas atpazīstamākais elements ir starptautiskā Zaļā karoga balva, ko saņem tikai tās skolas, kas ilgstošā laika posmā spēj demonstrēt izcilas aktivitātes vides jomā. Savukārt Latvijas ekoskolas nosaukums un diploms ir nacionāla līmeņa balva skolām, kuras ir ceļā uz Zaļo karogu, šogad tādu ir 29.

 

Pagājušājā mācību gadā Zaļais karogs plīvoja 75 izglītības iestādēs Latvijā. Šogad skaits ir krietni audzis, turklāt Ekoskolu pulkam ir pievienojusies pirmā augstākās izglītības iestāde –Vidzemes Augstskola.

 

Ekoskolu skaits strauji pieaug, aptverot visu izglītības sistēmas ciklu – no pirmsskolas izglītības iestādēm līdz pat augstskolām, kas ir būtiski, jo līdz ar skolu skaitu programmā pieaug arī videi draudzīgo rīcību skaits ikdienā, saka Ekoskolu koordinators Latvijā Daniels Trukšāns.


Ekoskolu programma ir viens no visaptverošākajiem un arīdzan populārākajiem vides izglītības modeļiem pasaulē, kurš Latvijā darbojas jau desmito gadu. Kopumā šajā programmā iesaistījušas vairāk nekā 124 izglītības iestādes. Vairāk par Ekoskolu programmu: www.videsfonds.lv.


Ekoskolu apbalvošanas pasākums notiks 2. oktobrī Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē.

 

ventspilsnovads.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: