No 2013. gada septembra līdz 2015. gada jūlijam Ventspils 5. vidusskola piedalās Eiropas Savienības Mūžizglītības programmas Comenius apakšprogrammas „Skolu daudzpusējās partnerības” projektā „ Celebrating Europe: Culture and Traditions”.

Projektā darbojas 10 skolas, pārstāvot 9 valstis - Igauniju, Itāliju, Spāniju, Grieķiju, Slovākiju, Norvēģiju, Īriju, Latviju un Vāciju.

 

Projekta ietvaros skolēni meklēs un izzinās savas pilsētas un tautas vēsturi, vietējo kultūras mantojumu un tradīcijas, bagātinās savas zināšanas ne tikai par dzimto vietu un tuvāko apkārtni, bet arī par citu valstu kultūras mantojumu, motivēs būt lojāliem gan pret savu, gan arī citu valsti.

 

Skolēnus aicinās cienīt un saudzēt kultūras vēsturisko mantojumu un vērtības – atrast kopīgo, atšķirīgo un savdabīgo; centīsies mazināt vardarbības un necieņas izpausmes pret cittautiešiem, mācot toleranci pret savādāk domājošiem. Palīdzēs viņiem iekļauties daudzkultūru sabiedrībā (neatkarīgi no dzimuma, rases, spējām, sociālās izcelsmes, kultūras mantojuma, materiālā stāvokļa).

 

Studējot un izzinot kultūras vērtības un tradīcijas, projekta dalībnieki mācīsies saprast un apzināt savu unikalitāti.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: