Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Bez papildsekcijām ir drošāk

Nesen rubrikā Hallo izskanējuši kritiski izteikumi par divu nozīmīgu Ventspils ielu krustojumu izbraukšanu – Lāčplēša ielas un Lielā prospekta krustojumā valdot pilnīgs haoss, jo braucēji, nogriežoties uz tilta, nesaprotot, kad un kam dodama priekšroka, toties luksofora papildsekcijas noņemšana Sarkanmuižas dambja un Brīvības ielas krustojumā esot bijis muļķīgs lēmums.

Kuģi pārceļas uz postamentiem

Ventspils dāvā otru elpu kuģiem, kas pabeiguši savu nebūt ne vieglo darba mūžu, bet, aizgājuši pensijā, turpina priecēt ventspilniekus un jūras pilsētas viesus kā tūrisma objekti. Zvejas kuģim Azova, iespējams, drīzumā būs kaimiņš.

2.lpp. Viedoklis: «Ziepju opera », laikraksta Ventas Balss žurnāliste Dace Vašuka.

«Tas, ka Latvijas sabiedrību uz protestiem var sašūpot tad, ja ķeras klāt kultūras jautājumiem, nav nekas jauns. Kad ir runa par skolotāju algām, šūmējas vien neliela sabiedrības daļa – pārsvarā pedagogi, kurus tas skar vistiešāk. It kā izglītība nebūtu valsts attīstības pamats nākotnē un neattiektos uz ikvienu. Tikmēr par nozari atbildīgais ministrs, politisku iemeslu vadīts, varēja atlaist trešo daļu no ministrijas ierēdņiem, vairāk nekā gadu iekavēt nozarē nozīmīgus projektus un pat aizmirsa aprēķināt skolotājiem algas.»

3.lpp.

Valsts atbalsta privātos ārstus

Veselības ministrijas atbildes uz Saeimas deputātu uzdotajiem jautājumiem apliecina, ka svarīgāki par veselības aprūpes pakalpojumiem Latvijas reģionos valdībai ir privātie medicīnas uzņēmumi. To infrastruktūras uzturēšanai valsts vērienīgu finansējumu piešķīrusi arī no šogad nozarei atvēlētajiem papildus miljoniem. Taču rindas uz izmeklējumiem un operācijām paliks tikpat garas.

Sola risinājumu kaimiņu kašķa lietā

Ugāles ielas mājas trokšņainā iedzīvotāja ir atgriezusies no psihiatriskās klīnikas, un kaimiņu nedienas atkal turpinās. Atbildīgie dienesti sola pārvietot iemītnieci uz citurieni.

4.lpp.

Kultūras pieminekļi Ventspilī sakārtoti

Lai veicinātu valsts aizsargājamo kultūras pieminekļu aizsardzību un to saglabāšanu, iecerēts aplikt ar nekustamā īpašuma nodokli tos kultūras pieminekļus, kas netiek uzturēti atbilstoši statusam.

Atbalstīs centīgos un motivēs neaktīvos

Vēl vairāk atbalstīs centīgos un ķers aiz rokas tos jauniešus, kuri labprātāk sēž mājās, nekā meklē darbu. Tā īsumā raksturojamas izmaiņas, kas sagaida pēc Jauniešu garantijas ieviešanas.

Ziloņzāle izsalusi, miežabrāli var tīt ruļļos

«Aug griezdamies,» par enerģētiskajiem augiem, ko eksperimentālā kārtā audzē Vārves pagasta z/s Stepnieki II laukos, saka Latvijas Valsts mežzinātnes institūta Silava vadošā pētniece Dagnija Lazdiņa.

5.lpp. Intervija. Par peldēšanu un veselību

Jau pusgadu ANDRIS VALERTS ir, kā viņš pats saka – visu Ventspils baseinu pārvaldnieks. Viņa mērķis ir palielināt ūdensprieku cienītāju skaitu un padarīt šīs iestādes ventspilniekiem un pilsētas ciemiņiem draudzīgākas un mīļākas.

 

6.lpp. Sports. Pirmā sezona ar lielu plus zīmi

Latvijas kabeļveikborda apritē veiksmīgi ielauzušies un sevi pieteikuši vairāki mūsu sportisti, kas ar savu pārliecinošo un sekmīgo sniegumu debijas sezonā pārsteiguši ne tikai paši sevi, bet arī visus pārējos šī sporta veida pārstāvjus.

Nāc un sporto! futbola cīņas

Pārventas sporta centrā norisinājās Nāc un sporto! futbola turnīrs. Skolu komandu čempionātā uzvaru guva 6. vidusskolas spēlētāji, tam sekojošajā amatieru turnīrā zelta līgā uzvaras laurus plūca Depo 14, bet sudraba – «Ventspils naftas»termināla futbolisti.

Orientieristi spēkojās Jaunupē

Orientēšanās sacensību seriāls Azimuts 2013 iegājis finiša taisnē. Jaunupē tika aizvadītas šīs sezonas priekšpēdējā posma sacensības, kas šoreiz bija īpašas ar neierasti garo un grūto distanci, kuras pieveikšanai labākajiem sportistiem bija nepieciešama vairāk nekā pusotra stunda.

7.lpp.

Atbrauc baudīt sniegu un pasniegt

Ventspils Augstskolā (VeA) šajā studiju gadā sastopami ne tikai ārvalstu jaunieši, arī pasniedzēju rindas papildinājis vieslektors no ASV, kurš šeit ieradies ar visu ģimeni.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: