Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Klāt dzejas mēnesis

Katrs septembris atnāk ne tikai ar skolas zvanu un raibām rudens lapām – šajā mēnesī atzīmējam arī dzejnieka Raiņa dzimšanas dienu, kad visā Latvijā norisinās Dzejas dienas. Piektdienas rītā Dzejas dienas mūsu pilsētā tika ieskandinātas ar jauna dzejoļu krājuma klajā nākšanu.

Memorands paver iespējas studentiem

Augstskolas programmu pilnveide, tēmas noslēguma darbiem, nodrošinātas prakses un darba vietas – to visu paredz piektdien zibspuldžu gaismās parakstītais sadarbības memorands. Tieši studenti no tā iegūs visvairāk.

2.lpp. Viedoklis: «Eirorežīms», laikraksta Ventas Balss galvenā redaktore Gundega Mertena

«Eiropa grib ieviest absolūtu kontroli pār autobraucējiem, tāpēc tiek apspriesta ideja noteikt maksimālo braukšanas ātrumu 120 km stundā. Kontroli paredzēts veikt ar satelīta palīdzību, lai netraucētu autobraucējus un nekavētu ceļu policistu darbu.»

3.lpp.

Maskavā apcietina saskaņieti no Ventspils

Maskavā apcietināts narkodīleris no Latvijas, kurš, izrādās, ir Saskaņas centra Ventspils nodaļas biedrs.

Dome ir pret atklātu ogļu pārkraušanu

Ventspils domes Vides aizsardzības komisija ir kategoriski pret piesārņojošās darbības atļaujas izsniegšanu Ventspils tirdzniecības ostai. Zaļās kustības aktīvisti arī vāc parakstus pret ogļu pārkraušanu atklātā veidā.

4.lpp. Izglītība. Palīdzēs digitālajiem pilsoņiem

Ventspils pilsētas Izglītības pārvaldes vadītāja vietniece Zane Matesoviča , mācību gada sākumā uzrunājot Ventspils skolotājus, ieskicēja, kāpēc nepieciešamas pārmaiņas izglītībā un kā skolā ienāk 21. gs. domāšana.

Eksperti turpinās vērot skolotājus

Pagājušajā mācību gadā Ventspils pašvaldība aicināja talkā Latvijas Universitātes Dabaszinātņu un matemātikas izglītības centra (LU DZM IC) speciālistus, kas arī šogad mēģinās parādīt veidus, kā pilnveidot mūsu skolotāju kompetenci un profesionalitāti.

Veidos jaunu motivācijas sistēmu

Lai Ventspils skolotājus iedrošinātu pārmaiņām izglītībā, pašvaldība un Izglītības pārvalde iecerējusi izveidot Latvijā jaunu pedagoģiskā darba motivācijas sistēmu.

5.lpp. Kultūras. Foto – ikdienas mirkļu logs

Izstāde Atvērtais logs. Fotomirkļi ir Ilvas Buntikas atkaltikšanās ar skatītājiem. Viņas pirmā fotoizstāde ir stāsts par šodienu un fotomirkļiem, kas ir kā atvērti logi, kuru simbolikā māksliniece radoši izpaužas jau vairāku gadu garumā.

Rakstniece un pasaules iedzīvotāja

Dzejas un radošo noskaņu mēnesī devāmies uz Starptautisko Rakstnieku un tulkotāju māju, kur allaž satiekami radoši cilvēki. Šoreiz par savām mākslinieciskajām izpausmēm pastāstīja ceļotāja un rakstniece Eda Kriseova.

6.lpp. Sports. BK Ventspils nolauž kazahu Barsy

Komandas sadarbības un jaunā sastāva savstarpējo saprašanos turpina slīpēt BK Ventspils basketbolisti, kas aizvadījuši jau ceturto pirmssezonas pārbaudes spēli, kurā ar 83:71 (25:19, 17:20, 21:23, 20:9) tika apspēlēta Kazahstānas vicečempione Barsy.

Adleram/Brakanskim otrais čempionu tituls

Savu favorīta statusu Ventspils tenisa čempionāta vīriešu dubultspēļu turnīrā aizstāvējis Māra Adlera un Edžus Brakanska duets – viņi otro gadu pēc kārtas kļuvuši par pilsētas čempioniem, finālā ar 3:6, 6:3 un 6:3 apspēlējot savus sīvākos sāncenšus Ediju Frīzendorfu un Andri Šteinhardu.

7.lpp. Intervija. Ar mīlestību pret zemi

Šī gada pilsētas Balvas ieguvēja PSIA Ventspils labiekārtošanas kombināts apzaļumošanas iecirkņa vadītāja RAMONA JANKOVSKA ir no tiem cilvēkiem, kuri pamatīgi un nopietni dara savu darbu, bet nelabprāt uzstājas publikas priekšā. Viņa atzīst, ka pirms balvas saņemšanas bijusi pamatīgi uztraukusies. Nomierinājis Didža Ošenieka teiktais: jūs visi bijāt uztraukušies vienādi – esat pieraduši kāpt uz skatuves vai ne. «Tas man bija tāds sirds mierinājums – ja arī skolotājas, direktore uztraucas tāpat kā es.»

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: