Saules staru un pozitīva noskaņojuma vadīta, svētdien, 18. augustā, Ventspilī notika šī gada pēdējā atlases kārta sacensībām „Bērnu rallijs Kurzeme 2013”.

Šogad Ceļu satiksmes drošības direkcijas (CSDD) un „Mārketinga projektu aģentūra Fortius” kopā īstenotajam riteņbraukšanas projektam „Bērnu rallijs Kurzeme” aprit jau desmit gadi.

Bērnu rallija mērķis ir pievērst mazo satiksmes dalībnieku un viņu vecāku uzmanību ceļu satiksmes drošībai. Projekts ir gan izglītojošs, gan veicina aktīvu dzīvesveidu, rada pozitīvu un azartisku atmosfēru, rosina ģimenes vairāk laika pavadīt kopā, kā arī papildina kultūras dzīvi Kurzemes lielākajās pilsētās.

 

Kopumā tiek organizētas piecas riteņbraukšanas sacensību atlases kārtas, kas notiek lielākajās Kurzemes pilsētās, iesaistot vidēji 500 dalībniekus, kā arī finālsacensības, kas notiks Liepājā Ātruma festivāla - Rallijs „Kurzeme 2013” ietvaros. Sacensību maratons sākās 3. augustā Liepājā, turpinājās Saldū un Kuldīgā. Aizvadītajā nedēļas nogalē šī gada pēdējās atlases kārtas norisinājās Talsos un Ventspilī.

 

Bērniem bija iespēja startēt individuāli vai kopā ar vecākiem komandu konkurencē. Veicot velokartu un velosipēda veiklības trasi, kā arī atbildot uz jautājumiem par ceļu satiksmes drošību, autoralliju un pirmās palīdzības sniegšanu, vairāki desmiti dalībnieki sadalīja godalgas 4 grupās – A grupā (6 – 7 gadi), B grupā (8 – 10 gadi), C grupā (11 – 14 gadi) un Komandu grupā (bērns vecumā no 6 – 14 gadiem un pieaugušais). Katras grupas godalgoto vietu ieguvēji saņem „ceļazīmi” pārstāvēt Ventspils pilsētu finālsacensībās Liepājā 31. augustā Ātruma festivāla - Rallijs „Kurzeme 2013” ietvaros.

 

Ventspils sacensību rezultāti:

Komandu grupā

1. vieta - komanda "IDP"
2. vieta - komanda "Miks"
3. vieta - komanda "Ventspils"

A grupā (6-7 gadi)

1. vieta - Kristers Bahmans
2. vieta - Mikus Kabulis
3. vieta - Anna Goša

B grupā (8-10 gadi)

1. vieta - Aivis Krūtainis
2. vieta - Miks Aļeksejevs
3. vieta - Nikita Diduks

C grupā (11-14 gadi)

1. vieta - Reinis Freibergs
2. vieta - Roberts Korns
3. vieta - Eduards Žukovs

"DIP DAP" simpātijas balvu ieguva sacensību jaunākā un drosmīgākā dalībniece - Anna Goša.

Vērojot dalībniekus sacensību gaitā trasēs, tika piešķirtas arī divas specbalvas: "Emocionālākais dalībnieks" - Marija Smirnova un "Foršākā komanda" - komanda "Ford".

Bērnu rallijs atšķirībā no autosporta rallija ir sacensības, kurās visi teorētiskie pārbaudījumi un praktisko pārbaudījumu šķēršļi ir veicami uz precizitāti. Par uzvarētāju kļūst dalībnieks, kurš precīzāk būs veicis visus uzdevumus, iegūstot pēc iespējas lielāku punktu skaitu.

 

Šogad Ventspilī „Bērnu rallijs Kurzeme” dalībniekiem bija unikāla iespēja „pielikt pirkstu” vistiešākajā nozīmē īstās rallija mašīnas sagatavošanai Ātruma festivālam – Rallijs „Kurzeme”. Ikviens dalībnieks un līdzjutējs varēja atstāt krāsainu savas plaukstas nospiedumu ar autogrāfu uz A.Ivana un A.Jansones ekipāžas vadītās sporta automašīnas, kas šādā izskatā startēs lielajā rallijā. Ar pozitīvām domām radītās plaukstiņas uz ekipāžas automašīnas virsbūves lai nes veiksmi „AMA rally team” autosportistiem Rallijā „Kurzeme 2013” 30. un 31. augustā Liepājā.

 

Apskati foto no sacensībām Ventspilī!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: