17. augustā plkst. 12.00 Kultūras centrā notiks Bērnības svētki. Tie ir svētki ģimenei, kas rada prieku un bērnības atmiņas bērniem un vecākiem, krustvecākiem un mīļajiem līdzcilvēkiem.

Ar šo dienu krustmāte un krustēvs kļūst par svētku gaviļnieka – bērna uzticamajiem draugiem, padomdevējiem vai vienkārši, kā tautā saka, kļūst par otro māmiņu un tēti.

 

Bērnības svētkos šogad piedalīsies četrpadsmit bērni vecumā no 2 līdz 9 gadiem. Svētku noskaņa gaviļnieku apņems jau no tā brīža, kad izgreznotā mašīnā būs jābrauc uz svētku norises vietu – Ventspils Kultūras centru. Bērnus, vecākus un krustvecākus sagaidīs Goda kūmas – Ventspils pilsētas domes Mārketinga nodaļas vadītāja Kristīne Duļbinska un Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja pirmais vietnieks sadarbības jautājumos Guntis Blumbergs.

 

Svētkus vadīs Čučumuižas Rūķi - mākslinieki Kristīne Bitēna- Sirmā, Dace Skadiņa un Atvars Sirmais.

 

Svinīgās daļas laikā vecākiem izsniegs apliecību, kas apliecinās to, ka bērnam ar šo dienu ir krustvecāki. Katram bērnam tiks veltīta īpaša uzmanība, veltītas dziesmas un mīļi vārdi, šūpošanās neparastās šūpolēs.

 

Pēc svinīgās daļas bērnības svētku dalībnieki kopā ar Čučumuižas Rūķiem dosies ceļojumā. Gaviļnieki šogad ceļojumu iesāks braucot ar Ventspils Brīvostas pārvaldes buru kuģīti uz motorizētas platformas. Neparastā brauciena maršruts būs no Kultūras centra pa Kuldīgas ielu, Lielais prospekts, Lāčplēša iela. Tālāk ceļojums jau turpināsies izgreznotās mašīnās uz sakoptāko sētu Tārgales pagastā „Laimiņas”, kur visus gaidīs mājas saimniece, Jātnieku sporta kluba „Demora” vadītāja Gelinta Egendorfa, lai iepazītos ar viņas mīluļiem - zirgiem.

 

Pasākumu finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība.


Atbalsta Valsts policijas Kurzemes reģiona pārvaldes Ventspils iecirknis, Ventspils Brīvostas pārvalde, Jātnieku sporta klubs „Demora”.

Svinīgās daļas apmeklētājiem ieeja bez maksas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: