Laikraksta «Ventas Balss» ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Tiltiem taisa koka margas

Latvijas valsts ceļi un tilti turpina brukt. Šādi izskatās tilts pār Platenes upi, kas atrodas uz Eiropas nozīmes autoceļa Rīga–Ventspils. Arī daļa tā margas ir no koka, kas nokrāsots betona krāsā. Taču šie pat nav skaļākie piemēri Latvijā, tādēļ cerēt uz būtiskiem uzlabojumiem Ventspils novadā tuvākajos gados ir lieki.

Satikšanās vietu mainīt nedrīkst

Kopš 17. jūlija visu Gāliņciema iedzīvotāju tik iemīļotā bibliotēka bija slēgta, lai tajā varētu veikt kosmētisko remontu, bet vakar tā atkal vērusi durvis, un tagad tās vadītāja Iveta Skapste gaida visus interesentus.

2.lpp. Viedoklis: „Nepieradinātā vēsture”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Megija Zakalovska.

«Jauniem cilvēkiem, uzsākot darbību kādā konkrētā jomā, ceļa sākumposms reti ir viegls. Ar žurnālistiku šajā gadījumā daļēji ir pat sarežģītāk. Piemēram, rakstot par vēsturi, jāpārzina pagātnes fakti, dokumentējot kādas ēkas rekonstrukciju, jāorientējas būvniecības terminos, vienlaikus jāpārzina arī jaunākās aktualitātēs gandrīz visās jomās. Un kļūdas gadās, bet tās jau mēdz gadīties ikvienam, kurš kaut ko dara.»

3.lpp.

Vai ārzemnieki pilda Latvijas likumus?

Lietuvas pilsoņi nav reģistrējušies Ventspilī kā saimnieciskās darbības veicēji un nav arī norādījuši, ka viņi gūst ienākumus no dzīvokļa izīrēšanas, liecina Valsts ieņēmumu dienests.

Ogles putēs arī turpmāk

AS Ventspils tirdzniecības osta iesniegusi reģionālajai vides pārvaldei iesniegumu, lai saņemtu jaunu atļauju B kategorijas piesārņojošās darbības veikšanai, jo iepriekšējās atļaujas derīguma termiņš šomēnes beidzas. Saskaņā ar iesniegto pieteikumu uzņēmums turpinās pārkraut ogles atklātā veidā arī turpmāk.

4.lpp.

Korķīši pārtapuši mākslā

Mākslinieces Mārītes Klušas darbs, kas tapis kā joks – no pudeļu metāla korķiem –, apskatāms Latvijas tekstilmākslas izstādē Astoņpadsmitā Rīgā, Pētera baznīcā.

Ventspils patīk

Skaista, mierīga piejūras pilsēta, izcila sporta bāze – tie ir iemesli, kādēļ mūsu kaimiņvalsts Krievijas sportisti izvēlas Ventspili treniņnometņu rīkošanai.

5.lpp. Novadā. Novērtēti īpašumu saimnieku pūliņi

Agrāk teju katrā pagastā norisinājās konkurss Sakoptākā sēta. Tagad šāda skaisto pagalmu saimnieku sacensība notiek tikai retā pagastā. Taču nākotnē iecerēts organizēt konkursu, kurā vērtēs skaistus un sakoptus īpašumus visā novada teritorijā.

Strādājot Liepenes mājā, atgūst spēkus

Vienā no Tārgales pagasta sakopto sētu skates laureātiem – Liepenes Būdos – saimnieko Jons Višņavskis kopā ar kundzi Valentīnu. Viņu dzīvesveids un attieksme pret savu sētu tik ļoti atbilst šā gada konkursa moto – Prieks darīt un radīt.

6.lpp. Sports. Senioriem medaļas un rekordi

Pasaules senioru spēlēs vieglatlētikā, kas risinājās Itālijas pilsētā Turīnā, lieliski startēja Ventspils pārstāvji, tiekot pie 17 godalgām un arī labojot divus Eiropas rekordus.

Zināms veiksmīgākais pludmales volejbolists

Ventspils atklātā čempionāta pludmales volejbolā pēdējā posmā piedalījās vien septiņas komandas, taču tas nemazināja to vēlmi cīnīties par uzvaru un turnīra veiksmīgākā spēlētāja titulu.

FK Ventspils desmitā uzvara Virslīgā

Pie desmitā panākuma Latvijas futbola Virslīgas čempionātā ticis FK Ventspils, kas savā laukumā ar 4:1 apspēlēja vienus no čempionāta pastarīšiem – Ilūkstes futbolistus.

7.lpp. Problēma. Tiltiem taisa koka margas

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: