15. augustā plkst. 19.00 Dzirnavu laukumā uzstāsies Latvijas – Francijas duets “Matiss&Charley”.

Matīss Čudars un Charley Rose ir ģitāras un saksofona duets. Divi draugi spēlē eksperimentālu, tomēr uztveramu džezu. Mākslinieki mēdz sanākt kopā vienā no viņu dzīvokļiem un spēlēt to, ko acumirklī jūt par pareizu. Par to ir šī mūzika – būt šeit un tagad, savienot un izteikt dvēseles.

 

Matīss Čudars ir latviešu džeza ģitārists un komponists, atzīts par vienu no daudzsološākajiem Baltijas valstu džeza mūziķiem. Matīsa rakstītā mūzikā un improvizācijas veids sevī iekļauj ļoti daudz dažādus mūzikas žanrus - spēcīgs uzsvars tiek likts uz tradicionālo džeza improvizācijas valodu, folkmūzikas vienkāršību, indīroka enerģiju un klasiskās mūzikas harmoniju. Matīsam ir Amsterdamas Konservatorijas bakalaura grāds. 2010. gadā ieguva Grand Prix "Prinses Christina" konkursā, 2012. gadā izcīnīja pirmo vietu "Keep An Eye Jazz Award" un šā gada pavasarī ieguva Grand Prix prestižajā Burghausen Jazz Award.

 

Charley Rose ir franču saksofonists un komponists, kurš savas saksofonista un improvizētāja prasmes ir izkopis, spēlējot daudz dažādu muzikālo stilu. No dixie-land līdz brīvam avangardam, no bebop līdz agresīvai metal mūzikai. Šovasar Šarlē ieguva maģistra grādu Amsterdamas Konservatorijā ar atzīmi 10. Šarlē savā muzikālajā valodā ir iemantojis viņa tautas 20. gs. komponistu harmonisko bagātību, afrikāņu un indiešu ritmiku, to integrējot mūsdienu džeza improvizācijā.

 

Mūzikas festivālu ar Ventspils pilsētas domes un Valsts Kultūrkapitāla fonda Kurzemes kultūras programmas finansiālo atbalstu organizē Ventspils Mūzikas vidusskola sadarbībā ar Ventspils Kultūras centru.

 

Foto: http://matisscudars.com

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: