Laikraksta «Ventas Balss» pirmdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Iedzīvotājus uztrauc renovācijas kvalitāte

Ventspilī plašos apmēros turpinās dzīvojamo māju renovācija un siltināšana. Darba kvalitātei modri seko līdzi ne tikai tehniskie uzraugi, bet arī paši iedzīvotāji. Šogad pirmo reizi aktuāla kļuvusi veco, savu laiku nokalpojušo balkonu maiņa. Par balkonu renovāciju noraizējušies arī Lielā prospekta 24. nama iedzīvotāji.

Vīrs, kuram uzticas baloži

Tirgus apmeklētāji ievērojuši tirgotāju, kura veikaliņa priekšā bieži vien uzturas pulks baložu. Putniem te divas reizes dienā nodrošinātas sātīgas maltītes.

 

2.lpp. Viedoklis: „Par laukiem”, laikraksta “Ventas Balss” žurnāliste Dace Vašuka.

«Ir nogrimusi pilskalna pils un arī dižlaiva turpat līdzās, bet grimst arī vecā Ugāle un to neviens vairs nepacels,» tā Ugāles pagasta stāstu ievadā raksta grāmatas autore Laimdota Junkara. Simboliski.... »

 

3.lpp.

Tārgales skolai jauna direktore

Šovasar novada pašvaldība izsludināja konkursu uz vakanto Tārgales pamatskolas direktora amatu. Nu konkurss noslēdzies un amatā apstiprināta līdzšinējā Zūru pamatskolas pedagoģe Ilze Judzika.

 

4.lpp. Problēma. Katram sava dzīves telpa – jācenšas sadzīvot

Pēc masu mediju informācijas, tieši Kurzemē pēdējā laikā fiksēts lielākais skaits satiksmes negadījumu, kuros iesaistīti meža dzīvnieki. Policija aicina ievērot norādes un uzmanīties, citi speciālisti vērš uzmanību uz risinājumiem citās valstīs.

 

5.lpp. Kultūra. Grāmatu pasaules apgarota

Pēdējā laikā Gāliņciema bibliotēkas vārds izskanējis vien saistībā ar ziņām par remontu tajā. Taču visi bibliotēkas apmeklētāji ar lielu nepacietību gaida, kad varēs atkal atgriezties un satiksies ar vienu no šīs iestādes gariņiem – Ivetu Skapsti.

Āfrika prāmju terminālī

Neskatoties uz attālumu, kas mūs šķir no Āfrikas, pateicoties fotogrāfa Tālivalža Šeptes krāšņajiem foto, ikvienam ir iespējams sajust šī kontinenta burvību, apmeklējot prāmju termināli.

Turpinājums tiešām seko

Lai gan bieži novērota situācija, ka, zilajos TV ekrānos parādoties uzrakstam Turpinājums sekos, tas ne vienmēr atbilst patiesībai, uz mākslinieci Guntu Krastiņu gan tas nav attiecināms – šodien tiek atklāts viņas izstādes turpinājums.

 

6.lpp. Sports. Arī strītbolā uzvaru gūst Krauzers

Noskaidroti «Ventspils naftas» termināla3 bumbu spēļuN&Jratio strītbola posma uzvarētāji. Arī otrajā spēļu disciplīnā labākie izrādījās komandas Krauzers spēlētāji, kas tādējādi spēruši ļoti platu soli pretī uzvarai arī spēļu kopvērtējumā.

Ghetto Games Ventspilī

Vairs nemaz nav atlicis tik daudz laika līdz brīdim, kad Ventspilī atkal sāksies lielākie ielu sporta svētki Baltijā, respektīvi, festivāls Ghetto Games, kurā piedalīsies arī vairāki pasaules vadošie sportisti.

Futbolisti sasniedz Eiropas līgas trešo kārtu

UEFA Eiropas līgas kvalifikācijas turnīra otro kārtu veiksmīgi pārvarējuši FK Ventspils futbolisti – viņi izbraukumā ar 4:1 (1:1) apspēlēja Luksemburgas vienību Jeunesse Esch, tādējādi divu spēļu summā gūstot panākumu ar 5:1.

7.lpp. Ekspedīcija laukos. Pieturas punkts – Ugāles dzirnavas

Dzirnavās Engures upes krastā agrāk bija rosīga dzīve – te mala graudus, tepat netālu atradās ķieģeļceplis. Daži no tagadējiem Ugāles dzirnavu iemītniekiem vēl atceras tos laikus, jo ar tiem saistās aktīvie darba gadi. Tagad Dzirnavās un to apkārtnē ienākušas arī jaunas vēsmas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: