Latvijas futbola virslīgas līderu cīņā FK Ventspils un Skonto komandas nespēja uzlauzt sāncenšu aizsardzību, nospēlējot neizšķirti 0:0.

Abas komandas ceturtdien aizvadīja spēles Eiropas līgas kvalifikācijā, turklāt izbraukumā, taču tas nebija par iemeslu, lai pārceltu virslīgas maču. Spēles dienā Ventspilī atgriezās vasara, kas maču padarīja vēl smagāku. Gan ventspilnieki, gan rīdzinieki spēli sāka aktīvi, tomēr bija jūtams, ka komandas labi apzinās, cik svarīgi ir droši nospēlēt aizsardzībā, jo mača likteni var izšķirt arī viens precīzs sitiens.

Pirmajā puslaikā temps ātri kritās, bet cīņa vairāk notika laukuma centrā. Ar bumbu vairāk bija Skonto futbolisti, kas arī vairāk veidoja kaut ko līdzīgu bīstamiem uzbrukumiem. Bīstamākais bija Artūra Karašauska sitiens no asa leņķa, kad bumba lidoja sprīdi garām vārtu tālajam stabam. Ventspilnieki lieliski uzsāka otro puslaiku, izveidojot vairākus labus uzbrukumus, taču iedabūt bumbu vārtos nekā nesanāca. Arī kopumā otrās 45 minūtes labāk aizvadīja laukuma saimnieki, taču bīstami sitieni padevās arī visiem. Tomēr nedz Pauļus Gribausks, ne Maksim Uvarenko ne reizi nebija spiesti meklēt bumbu savu vārtu tīklā - neizšķirts 0:0.

Pēc mača gandarīti ar aizvadīto maču bija abu komandu treneri - Jurģis Pučinsks un Tamazs Pertija -, norādot, ka spēles kvalitāte viņus pilnībā apmierināja. Pietrūcis asuma uzbrukuma noslēdzošajā fāzē, taču tas arī saprotams, jo komandas apzinājušās spēles nozīmīgumu un centušās drošāk nospēlēt aizsardzībā. "Pateicu paldies spēlētājiem, ka izturēja līdz galam šo smago maču. Kopumā spēles kvalitāte mani apmierināja, bet brīžiem uz spēlētāju darbībām pat varēju skatīties ar baudu. Protams, žēl, ka tomēr neuzvarējām, taču spēlējām pret labu komandu," sacīja Pučinsks.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: