Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļkurzemes pārvalde atgādina – dzīvnieku novietnēm, kuru īpašnieki nodarbojas ar cūku vai no tām iegūtu produktu tirdzniecību, jāiegūst no cūku brucelozes oficiāli brīvas novietnes statuss, to paredz MK noteikumi Kārtība, kādā veic brucelozes profilakses un apkarošanas pasākumus cūkām.

Lai iegūtu šo statusu, dzīvnieku īpašniekam vai turētājam ar iesniegumu jāvēršas Pārtikas un veterinārā dienesta Ziemeļkurzemes pārvaldē Talsos, Daģu ielā 2 vai tās filiālē Ventspilī, Sarkanmuižas dambī 25 b. Iesniegumam jāpievieno testēšanas pārskatu kopijas par pēdējo 12 mēnešu laikā novietnē veiktajiem laboratoriskajiem izmeklējumiem brucelozes noteikšanai.

No brucelozes oficiāli brīvas novietnes statusu ir svarīgi iegūt dzīvnieku novietnēm, kas nodarbojas ar cūku (t.sk. sivēnu) tirdzniecību, cūku realizāciju uz kautuvēm un produkcijas tirdzniecību. Tas nav aktuāli mazajām lauku saimniecībām, kas tur cūkas pašpatēriņam. Ja cūku novietnei nav piešķirts no cūku brucelozes oficiāli brīvas novietnes statuss, novietnei no šī gada 1. jūliju tiks noteikts dzīvnieku pārvietošanas, dzīvnieku un dzīvnieku produkcijas aizliegums, kā arī administratīvi sodi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: