Laikraksta «Ventas Balss» otrdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Seniori nosvinējuši sālsmaizi

Pensionāru biedrība Ventspils liedags nesen tikusi pie jauna biroja. No mazām un šaurām telpām aktīvie pensionāri pārcēlušies uz apartamentiem Raiņa ielā 4a. Plašāku telpu īrei pilsētas dome piešķīrusi biedrībai papildu finansējumu.

Apgrozībā biežāk nonāk smukie lati

Iespējams, eiro ieviešanas dēļ iedzīvotāji vairāk sākuši tērēt vienlatniekus ar īpašo dizainu.

 

2.lpp. Viedoklis: «Uz dzīvi lūkoties saulaināk!», laikraksta «Ventas Balss» žurnāliste Līga Tīrmane

«Vasaras mēneši ir populārākais atvaļinājumu laiks, kad lielākā daļa strādājošo vismaz uz pāris nedēļām atļaujas nolikt malā darbu kaudzīti un doties atpūtā. Kā to pavadīt, tas atkarīgs no katra gribēšanas un iespējām – cits rušinās piemājas dārziņā, cits ļaujas saulei, vējam un jūras šalkoņai mūsu pašu pludmalē, kāds pavada brīvās dienas laukos, cits dodas tuvākā vai tālākā ceļojumā. Pats galvenais – tas ir sev veltīts laiks, kad vari atļauties darīt to, kam ikdienas steigā laiku atlicināt grūti.»

3.lpp.

Angļu pensionāri bauda dzīvi

Brīvdienās Venstpils ostā uz nepilnu dienu piestāja kruīza kuģis Saga Ruby, kura lielākā daļa pasažieru ir cienījama vecuma Anglijas pilsoņi.

Ikviens var uzlabot pilsētu

«Šādi mēs par bojājumiem uzzināsim daudz operatīvāk,» tā par ideju aicināt iedzīvotājus iesaistīties infrastruktūras bojājumu novēršanā stāsta pašvaldības iestādes Komunālā pārvalde direktors Andris Kausenieks. Tā kā šobrīd aktīvi norit tūrisma sezona, pilsētas infrastruktūrai jāpievērš pastiprināta uzmanība.

Nedienas ar Medību likumu

Likumprojekts par Grozījumiem Medību likumā nosaka virkni risinājumu, lai samazinātu mežacūku radītos postījumus. Par Medību likuma grozījumu atbalstīšanu trešajā lasījumā vēl jālemj Saeimai, taču jau šobrīd notiek asas diskusijas par tiem starp medniekiem un zemniekiem.

4.lpp. Otrā jaunība. Izvēlas vienkāršu un veselīgu ēdienu

Pensionāri, no kuriem vairumam ir jāsamierinās ar diezgan pieticīgiem līdzekļiem, spēj ārkārtīgi labi saplānot savus nelielos ienākumus. Rubrikā Hallo, «Ventas Balss» klausās! izskanēja piedāvājums pastāstīt lasītājiem par Ventspils pensionāru dienišķo ēdienkarti – un nevis tādēļ, lai uzsvērtu viņu trūkumu, bet lai gūtu apstiprinājumu, ka veselīga un aktīva dzīvesveida saglabāšanai nav vajadzīgs daudz naudas.

Ceļā ar labu noskaņu un humoru

Ventspils seniori jau uzsākuši aktīvo tūrisma sezonu. Pagājušajā nedēļā biedrība Ventspils liedags organizēja ekskursiju uz Skaistkalni.

5.lpp. Brīvostas ziņas

6.lpp.

Kurzemes folkloristi satiekas pilī

Folkloras kolektīvi XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku zīmē ar koncertiem Līgo gaisma Latvijā ieskandina visus Latvijas novadus. Kurzemes folkloras kolektīvi sanāca kopā Ventspilī, ar savām dziesmām piepildot sestdienas pēcpusdienu.

FK Ventspils trīs smagi punkti Jelgavā

Latvijas futbola Virslīgas čempionāta desmitās kārtas spēlē grūtu un saspringtu uzvaru izcīnījuši FK Ventspils futbolisti. Izbraukuma mačā pret Jelgavu viņi spēles gaitā bija nonākuši zaudētājos ar 0:1, taču beigās prata izraut panākumu ar 2:1.

Debesīs paceļas lidmodeļi

Neskatoties uz to, ka pūta stiprs vējš, Ventspils lidlaukā jau piekto gadu pēc kārtas notika Latvijas RC lidmodelistu salidojums, uz kuru bija ieradušies arī dalībnieki no Rīgas, Siguldas, Saldus, Dobeles un Kuldīgas.

7.lpp. Reportāža. Mūsējiem sekmīgi starti Jaunatnes Olimpiādē

Ventspilī, kā arī ar atsevišķiem sporta veidiem Liepājā, Usmā, Brocēnos un Jūrmalā noslēgusies Latvijas Jaunatnes vasaras Olimpiāde, kurā veiksmīgi startējuši arī mūsu pilsētas un novada sportisti, kas kopā izcīnījuši 36 godalgas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: