Šodien pirmajā jaunajā sasaukuma Ventspils domes sēdē Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja amatā atkārtoti ievēlēts ilggadējais pilsētas mērs Aivars Lembergs ("Latvijai un Ventspilij").

Par Lembergu nobalsojuši deviņi no kopumā 12 deputātiem, kas šodien piedalījās domes sēdē. Viens deputāts - Dace Korna (V) - uz sēdi nebija ieradusies.

Pret Lembergu domes priekšsēdētāja amatā nobalsoja divi "Reģionu alianses" un Reformu partijas apvienotā saraksta deputāti - Vladislavs Šafranskis un Aivis Landmanis. Savukārt "Saskaņas centra" deputāts Vitālijs Trusevičs balsojumā atturējās.

Landmanis Ventspils mēra amatam bija izvirzījis arī līdzšinējā domes priekšsēdētāja 1. vietnieka infrastruktūras jautājumos Jāņa Vītoliņa ("Latvijai un Ventspilij") kandidatūru, taču Vītoliņš pats to atsauca.

Pēc ievēlēšanas domes priekšsēdētājs Aivars Lembergs pateicās gan visiem tiem ventspilniekiem, kas par viņu balsojuši pašvaldības vēlēšanās, gan tiem domes deputātiem, kas atbalstījuši viņu Ventspils pilsētas domes priekšsēdētāja vēlēšanās.

Pēc sešu Ventspils pilsētas domes deputātu iesnieguma tika nolemts šodien, 19. jūnijā, plkst. 15:00 sasaukt Ventspils pilsētas domes ārkārtas sēdi.

Pirmā jaunievēlētā domes sēde fotogrāfijās!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: