Apbalvoti labākie Kurzemes reģiona biznesa ideju konkursa „Drosmīgu ideju atbalsta programma” darbi.

Konkurss tika organizēts jau ceturto reizi, un šoreiz galvenās balvas – divi portatīvie datori aizceļoja uz Talsiem un Kuldīgu.  Par labākajām atzītas idejas ar nosaukumu “Laikraksts ekonomiski aktīviem iedzīvotājiem” no Talsiem (idejas autors Arvīds Deģis) un „Tricikls „Rokenrolleris” ar elektromotoru” no Kuldīgas (idejas autori Kristaps Puliņš un Artūrs Berkins).

 

Vērtēšanas komisija augsti novērtēja arī 6 biznesa idejas, kurām piešķirtas veicināšanas balvas, t.sk. bezmaksas individuālās mentoringa konsultācijas – „Skandu izgatavošana” (idejas autors Artis Reimanis no Kuldīgas), „Jūras transporta līdzeklis” (idejas autori Gints Ročāns, Jānis Leja un Edgars Leja no Liepājas), „Koka rotaļlietas” (idejas autore Alise Diedišķe no Saldus), „Bērnu barošanas kabīne” (idejas autore Agnija Šankova no Talsiem), Medus un ogu maisījums” (idejas autori Irita Dorbe un Aivo Krūmiņš no Talsiem) un „Kartona rotaļlietas” (idejas autore Ance Freiberga no Ventspils).

 

Tagad ideju autori ar ekspertu palīdzību veiks biznesa ideju dzīvotspējas novērtēšanu, kā arī biznesa plānu izstrādi, lai pavisam drīz parādītos Latvijas tirgū ar kvalitatīviem un konkurētspējīgiem produktiem.

 

Idejas vērtēja kompetenta komisija, kuras sastāvā bija SEB bankas, Kurzemes pilsētu pašvaldību, Augstskolu un Biznesa inkubatoru pārstāvji. Lai noteiktu labāko, iesniegtās biznesa idejas tika vērtētas pēc 3 galvenajiem kritērijiem – vai biznesa ideja ir drosmīga, realizējama, un vai komandas sagatavotības līmenis ir pietiekams.

 

Kopumā konkursa ietvaros tika saņemti 43 pieteikumi, no tiem 10 – Ventspilī, 7 – Talsos, 11 – Liepājā, 11 – Kuldīgā un 4 – Saldū.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: