Ventspils pilsētas dome saņēmusi 113 iesniegumus no personām, kas vēlas piedalīties nodokļu atbalsta pasākumā un nomaksāt uzkrāto nekustamā īpašuma nodokļa (NĪN) parāda pamatsummu, nemaksājot kavējuma soda procentus, informēja Ventspils domes Finanšu nodaļas vadītājs Kaspars Vitenbergs.

Saņemto iesniegumu skaits ir neliels, atzina Vitenbergs, piebilstot, ka dome bija gaidījusi lielāku iedzīvotāju interesi par šo nodokļa atbalsta pasākumu. Iesniegumi saņemti gan no iedzīvotājiem, gan no juridiskām personām. Šo 113 personu kopējā NĪN pamatparāda summa, kas jāiemaksā pašvaldības budžetā, ir aptuveni 30 000 latu, bet kopējā nokavējuma nauda, kas tiks dzēsta, ja parādnieki paredzētajā termiņā nomaksās parādu, ir aptuveni 13 000 latu.

Personas, kam ir aprēķināts NĪN pamatparāds un nokavējuma nauda, nodokļu atbalsta pasākumā varēs apņemties samaksāt pamatparādu ne ilgāk kā piecu gadu laikā (katrs maksājums ne mazāk kā 50 lati), pašvaldībai dzēšot aprēķināto nokavējuma naudu.

Nodokļu atbalsta pasākums ir vienu reizi veicams pasākums nokavējuma naudas un daļējas soda naudas dzēšanai tiem nodokļu maksātājiem, kas līdz noteiktam brīdim samaksā nodokļu pamatparādu.

Pieņemtie saistošie noteikumi "Par nodokļu atbalsta pasākuma piemērošanu nekustamā īpašuma nodoklim un ar to saistītajiem maksājumiem Ventspils pilsētas pašvaldībā" paredz, ka nodokļu atbalsta pasākums tiek piemērots NĪN un ar to saistītajiem maksājumiem par Ventspils pilsētas pašvaldības administratīvajā teritorijā esošajiem nekustamajiem īpašumiem.

Domes lēmums pieņemts, pamatojoties uz Nodokļu atbalsta pasākuma likumu un Ministru kabineta noteikumiem "Nodokļu atbalsta pasākuma īstenošanas kārtība", kas stājās spēkā 2012. gada 12. septembrī.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: