Laikraksta “Ventas Balss” ceturtdienas numura ziņas, skandāli, intervijas un viedokļi.

1.lpp.

Suitenes ada labdarībai

Jūrkalnes rokdarbnieces darbojas ne tikai savam priekam, bet arī iepriecina citus. Viņas iesaistījās labestības akcijā Eņģeļi pār Latviju.

Bļitkotāji atkal uz ledus

Ābolu ielas galā automašīnām atvēlētā vieta ir pilna. Venta, ko atkal pārklājis ledus vāks, šodien savas bagātības zemledus makšķerniekiem atvēl skopi. Tiem jābūt gana prasmīgiem un veiksmīgiem, lai noķertu upē mītošos asarus, līņus, līdakas. Stintes jeb salakas vēl nav manītas.

2.lpp. Viedoklis: “No manifestācijas uz barikādēm?”, portāla ventasbalss.lv redaktors Pēteris Neimanis

«Laikā, kad Latvija vēl tikai centās atbrīvoties no okupācijas valgiem, populāri bija divi viedokļi – vieni skandēja, ka tik maza valsts nevar pastāvēt un izdzīvot viena pati, otri lika pretī spārnoto «Kaut vai pastalās, bet brīvā Latvijā». Pagājuši vairāk nekā 20 gadi un šobrīd ir tāda sajūta, ka abas šīs patiesības nu ir saplūdušas vienā. Lai daļa varētu dzīvot brīvi, citai lielai daļai jāstaigā pastalās.»

3.lpp.

Vāc parakstus PVN samazināšanai apkurei

Tagad arī Ventspilī iedzīvotāji var parakstīties par samazinātās PVN likmes ieviešanu apkurei, tādā veidā cerot uz mazākiem maksājumiem par siltumu.

Valdība noraidījusi atkritumu noteikumus

Valdība otrdienas sēdē noraidījusi noteikumu projektu par kritērijiem lielo sadzīves atkritumu radītājiem. Iedzīvotājiem šie noteikumi draudētu atkritumu savākšanas, izvešanas un utilizācijas tarifa pieaugumu.

4.lpp.

Eirovīzijā piedalās VeA absolvents

Arī daudziem ventspilniekiem būs, par ko turēt īkšķus Eirovīzijas nacionālajā atlasē, jo tajā iekļuvis Ventspils Augstskolu beigušais Dominiks Okulue.

Uzrunā bez vārdiem

Dzīvnieku aizsardzības biedrība izgatavojusi plakātu, kurā redzami bezsaimnieka kaķi. Tādējādi iedzīvotāji aicināti dot viņiem jaunas mājas un savu mīlestību.

 

5.lpp. Izglītība. Katrā klasē pa diviem bērniem

Jūrkalnes pamatskolas skolotāja Inga Goguadze audzina dubultklasi – 1. un 2. klases audzēkņus. Katrā no tām mācās vien pa diviem skolēniem.

Daudz aktīvu un enerģisku skolēnu

Ventspils 1. pamatskolā mācās pilsētā un novadā pati kuplākā klase – tajā ir 33 audzēkņi.

6.lpp. Sports. BK Ventspils nenotur pārsvaru un zaudē

FIBA Izaicinājuma kausa Last 16 turnīra spēles BK Ventspils basketbolisti sākuši ar zaudējumu. Mačā pret Somijas klubu Joensuun Kataja viņi pirmā puslaika vidū atradās vadībā pat ar 17 punktiem, tomēr spēles beigās piedzīvoja neveiksmi ar 78:80.

Džudistiem panākumi Igaunijā

Igaunijā norisinājās XIX Elvas sacensības džudo, kurās ar atzīstamiem rezultātiem startēja arī sporta skolas Spars jaunie un arī pieredzējušākie sportisti, kas kopā izcīnīja piecas godalgas – divas zelta, vienu sudraba un divas bronzas.

Otrais aplis sākas ar līderu zaudējumu

Ar pārsteigumu atsācies Ventspils 11. čempionāts kērlingā, kurā aizvadītas otrā apļa pirmās kārtas spēles. Tajās otro zaudējumu piedzīvojusi līdzšinējā līdere Arbo, kas ļoti sīvā mačā atzina pēdējās vietas īpašnieces Ice Storm pārākumu, kam tas savukārt bija otrais panākums čempionātā.

7.lpp. Politika. Par atmodu

Šo svētdien, barikāžu aizstāvju atceres dienā, tos iedzīvotājus, kas nav aizmirsuši par tiem mērķiem un ideāliem, ko aizstāvēja barikāžu laikā, aicina pulcēties manifestācijā Rīgā, lai atgādinātu tos arī politiķiem.

Atļaus vietējos referendumus

Lai arī nacionālie referendumi nu ir tikpat kā neiespējami, valdība atbalstījusi Edmunda Sprūdža vadītās ministrijas ierosinājumu rīkot referendumus pašvaldībās.

Eiro referendums šķiet reālāks

Galīgajam lasījumam Saeimā tuvojas likumprojekts par eiro ieviešanu. Publiskajā telpā diskusija par to izvēršas aizvien plašāka. Arī valdības eiro pozitīvisma kampaņajau norit pilnā sparā. Opozīcija ar referenduma ierosināšanu kavējas, taču sarosījušās dažas biedrības, kas apņēmušās vākt parakstus, lai iedzīvotāji varētu paust savu viedokli.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: