Slēpošanas kalnā Lemberga hūte straujās laika maiņas veicinājušas nelielu nogruvumu, kas gan nekā neietekmēs tā darbību un zaudējumu arī nav radījis.

Kalna Rietumu nogāzē, vietā, kur ir kamerbraukšanas trases starts, nošļūkusi šajā rudenī uzbērtā grunts. «Acīmredzot, tas pierāda, ka tik vēlu bērt grunti gan nevajadzētu, tomēr nekādus zaudējumus un lielas problēmas šis nogruvums nav sagādājis,» portālam ventasbalss.lv stāsta Piedzīvojumu parka pārvaldnieks Nauris Tālbergs.

Svaigais bērums acīmredzot neizturēja salīdzinoši ātro sezonas sākumu un straujo laika maiņu, tāpēc ar nobrucis, taču šļūdonis nav nodarījis nekādus postījumus un arī bīstamāk uz kalna šī negadījuma dēļ nav kļuvis. Bērumu arī nebūs nepieciešams atjaunot, bet negadījuma vietu vienkārši vajadzēs sakopt. Biežāk šādi nogruvumi gadās nogāzēs, kur grunts tiek uzbērta biežāk un kuras vēl tikai veido. 

«Visbiežāk tas notiek tāpēc, ka grunts ir dažāda un to uzreiz neizdodas ieguldīt tā, lai viss ideāli turētos. Taču tāpēc jau cilvēki strādā, meklē variantus un pamazām viss padodas arvien labāk,» skaidro Tālbergs.  Arī šie nogruvumi nav saistīti ar trašu izmantošanu un kalna darbību neietekmē. 

Vēl foto šeit!

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: