Latvijā pieaug saslimstība ar akūtām augšējo elpceļu infekcijām un pneimoniju, vērojams arī gripas vīrusa izplatības pieaugums.

Slimību profilakses un kontroles centra (SPKC) gripas un akūto augšējo elpceļu infekciju (AAEI) monitoringa dati liecina, ka gada pirmajā nedēļā, salīdzinājumā ar nedēļu pirms tam, par 57% palielinājies to pacientu skaits, kuri AAEI saslimšanas gadījumos vērsušies pie ģimenes ārstiem vai stacionāros.

Saslimšana ar AAEI aizvadītajā nedēļā sasniegusi 764,5 saslimšanas gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. Augstākais saslimstības līmenis ar AAEI reģistrēts Jelgavā un Jēkabpilī, zemākais – Ventspilī un Gulbenē. Divas reizes palielinājies saslimšanas gadījumu skaits ar pneimoniju, sasniedzot vidēji 27,9 gadījumus uz 100 000 iedzīvotāju. SPKC epidemiologi skaidro, ka gripas aktivitāte Latvijā, līdzīgi kā citās Eiropas valstīs, līdz šim ir bijusi zema, tomēr pēdējo nedēļu laikā pieaudzis laboratoriski apstiprināto gripas gadījumu skaits, kas liecina par gripas vīrusu izplatības pieaugumu.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: