Ventspils novada pašvaldība sadarbībā ar Ventspils Augstskolu šonedēļ uzsāk iedzīvotāju aptauju "Popes brīvdabas estrādes rekonstrukcijas lietderība" par kultūras pasākumiem Ventspilī un novadā.

Viens no aptaujas galvenajiem mērķiem ir vēlme noskaidrot, vai Kurzemes reģiona iedzīvotāji būtu gatavi apmeklēt pasākumus Popes brīvdabas estrādē, kas atrodas 19 km attālumā no Ventspils. Nekustamais īpašums "Popes estrāde" pieder SIA "Jaunpope", savukārt zeme – Ventspils novada pašvaldībai.

 

Sešdesmitajos gados celtā un astoņdesmitajos gados rekonstruētā estrāde ar 2000 sēdvietām kā dabiski veidots amfiteātris ar labu akustiku atrodas gleznainā vietā, tādēļ pašvaldība novada attīstības programmā paredzējusi 200 000 latu objekta atjaunošanai. Ventspils novada domes priekšsēdētāja vietnieks Māris Dadzis: "Minētā summa ir aptuvena, bez pamatīgas izpētes, bet, secinot, ka iedzīvotājiem ir interese par Popes estrādes atjaunošanu, un šāda interese ir arī pašvaldībai, sadarbībā ar Ventspils Augstskolas studentiem organizējam iedzīvotāju aptauju, lūdzot izteikt viedokli, vai viņi apmeklētu Popē organizētus pasākumus."

 

Aptauju veiks ne tikai Ventspilī, kur sabiedriskās vietās, piemēram, Kultūras centrā un teātra namā "Jūras vārti", paredzēts uzrunāt 700–1000 respondentu, bet arī Ventspils novadā. Popē iedzīvotājus aptaujās studenti, citos pagastos – kultūras darbinieki. Aptaujas laikā paredzēts noskaidrot arī to, vai Popes brīvdabas estrādē notiekošais interesētu talseniekus un kuldīdzniekus, tādēļ studenti dosies uz Talsiem un Kuldīgu, katrā pilsētā uzrunājot ne mazāk kā 100 personu. Studenti aptaujas rezultātus izmantos kursa darbu izstrādē, savukārt Ventspils novada pašvaldība, pateicoties jauniešu līdzdalībai, noskaidros, cik daudz respondentu vēlētos baudīt kultūras pasākumus atjaunotajā Popes estrādē.

 

Realizējot projektu, Ventspils novada pašvaldība turpinās sadarbību ar mūzikas producentu un menedžeri Aivaru Hermani, kurš uzskata – tādu objektu izmantošana kā Popes estrāde labvēlīgi ietekmē lokālpatriotismu un apliecina, ka arī reģionos, precīzāk, laukos, var baudīt tikpat augstvērtīgu kultūru kā citviet Latvijā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: