Sestdien, 2. novembrī, Ances kultūras namā notiks Ances senioru deju kolektīva 10 gadu jubilejas koncerts. Pasākums sāksies plkst. 17, pēc koncerta paredzēta arī balle.

Ancē senioru vecuma ļaudīm nav daudz aktivitāšu, kurās iesaistīties, pagasta teritorija ir liela, katrs dzīvo savā stūrītī, tomēr vienmēr bijusi īpaša ļaužu grupa, kura negaida, kad viņu vietā darīs citi, bet paši aktīvi iesaistās dažādu aktivitāšu organizēšanā. Tādējādi pirms desmit gadiem Ancē izveidots senioru deju kolektīvs, turklāt dejotājus nebaidīja fakts, ka nebija nepieciešamais vīru skaits. Tas nebija šķērslis, lai, uzcītīgi apgūstot dejas soli, ar labiem rezultātiem piedalītos skatēs un pagasta, novada un citviet Latvijā rīkotos kultūras pasākumos. Tā ančiņi uzstājušies Rīgā, Ventspilī, Ugālē, Popē, Puzē, Zirās, Zūrās, Ventavā, Usmā, Jūrkalnē, Zlēkās, Piltenē, Talsos, Laucienā un Spārē. Savukārt Ikšķilē un Saulkrastos sadancots ar citiem Latvijas senioru kolektīviem. Ances deju kolektīvu kopš tā izveidošanas vada Elita Kuģeniece, un dejotāji lepojas ar savu vadītāju, kurai vienmēr ir daudz ideju.

 

Pirmie dejotāji senioru pulciņā bija Selga Puriņa, Vizma un Vilnis Ģērmaņi, Vija un Aivars Izašari un Pēteris Krūmiņš. Pēteris ir kolektīva vecākais dejotājs, kā pats saka – 81 gadu jauns, kurš cītīgi atzīmē, kas, kur, kā un cik bieži notiek. Daži interesanti fakti – desmit gadu laikā ančiņi apguvuši 43 dejas, visbiežāk – 22 reizes – dejota "Saivas kadriļa", bet "Nurmes polka" un "Rotā, saulīt, rietēdama" – 18 reizes.

 

Ances seniori ir iedibinājuši tradīciju rīkot pagastā senioru sadanci, kurā piedalās dažādu novadu dejotāji. Šogad jubilejas reize apvienota ar šo pasākumu, tāpēc sestdien Ances kultūras namā kopā ar mājiniekiem uzstāsies "Kandavnieks", "Dzērvenītes", "Kuldīgas seniori", "Dundang", "Kalmes", "Draudzība, "Viga", dziesmu ansamblis "Ventiņ", kā arī Ances vidējās paaudzes deju kolektīvs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: