Vētras dēļ Latvijā traucēta elektroenerģijas piegāde 12 augstsprieguma 110 kilovoltu (kV) līnijās, savukārt neviena 330 kV līnija nav bojāta, informēja AS "Augstsprieguma tīkls" valdes priekšsēdētājs Varis Boks.

Lietuvā atslēgusies viena 110 kV pārvades līnija, savukārt Igaunijā - piecas 110 kV augstsprieguma līnijas.

Boks norādīja, ka augstsprieguma līnijas atslēgšanās izraisīja arī apakšstaciju atslēgšanos un elektropiegādes traucējumus, visvairāk Ventspilī, tās apkārtnē un Kuldīgā. "Šobrīd elektroenerģijas piegāde apakšstacijām jau ir atjaunota un notiek darbs pie 110 kV līniju bojājumu novēršanas un to darbības atjaunošanas. Vētras situācija vēlreiz apstiprina Kurzemes loka nepieciešamību, kas šādu stipru vētru un vēju gadījumā nodrošinātu nepārtrauktu un stabilu elektroapgādi Kurzemes reģionā," skaidroja uzņēmuma vadītājs.

Kā informēja "Latvenergo" preses sekretāre Ivita Bidere, AS "Latvijas elektriskie tīkli" 110 kV tīklā nakts laikā bojājumi bija 12 līnijās, izraisot atslēgumus Ventspils, Dundagas, Kuldīgas, Alsungas, Valdemārpils u.c. apakšstacijās. Aktīvi tiek strādāts pie elektroapgādes atjaunošanas Ventspilī - plkst.8.53 tika sākta augstsprieguma piegāde no apakšstacijas "Grobiņa", kas daļēji jau tika veikta no jaunizbūvētās Kurzemes loka līnijas.

Līdz pusdienlaikam jau bija atjaunota sešu augstsprieguma līniju darbība, kā arī spriegums jau ir atjaunots un nodrošināts vairākās apakšstacijās - "Ventspils", "Venta", "Ventspils nafta", "Ventamonjaks", "Alsunga", tādējādi būtiski samazinot bojājumu skaitu.

Bojājumu novēršanā ir iesaistīti 70 AS "Latvijas elektriskie tīkli" speciālisti, kas veic remontdarbus apakšstacijās. Stundas laikā tiks uzsākta līniju papildu apsekošana ar helikopteru.

LETA

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: