Ventspils novada sieviešu biedrība "Spārni" ar Borisa un Ināras Teterevu fonda atbalstu īsteno projektu "Rokdarbu varavīksne Ventspils novadā!".

Organizācijas biedrēm ir daudz interesantu ideju, kas varētu rosināt arī citas sievietes apgūt jaunas prasmes un zināšanas, tāpēc projektā divu gadu garumā plānoti 3 aktivitāšu cikli.

 

Pirmais pasākums – "Pieredzes apmaiņas izglītojošā vasaras nometne biedrībām un rokdarbnieču kopām" – notiks 24.–25. augustā Īvandes muižā. Nometnē piedalīsies 80 sievietes no Ventspils, Talsu un Kuldīgas, Saldus, Liepājas novada. Nometnes pirmajā dienā plānots iepazīt tēmu "Tautas tērps un tautisks apģērbs. Lektori: Anete Karlsone, Velta Dilēviča, Lia Mona Ģibiete un Harijs Jaunzems.

 

"Spārnu" valdes priekšedētājas vietniece Astrīda Kinne bilst: "Ceram izveidot krāšņu cimdu izstādi "Latviešu etnogrāfiskie raksti cimdos", tāpēc aicinām katru nometnes dalībnieci ņemt līdzi vismaz vienu pašadītu, dāvinātu vai ģimenes pūra cimdu pāri. Vakara programmā ventiņu dziesmas mums mācīs folkloriste Aija Kaminska. Otrajā dienā notiks radošās darbnīcas. Paredzēta dažādu rokdarbu tehniku demonstrējumi un prasmju apgūšana, arī sviesta kulšana, siera siešana un biezpiena garšu dažādošana. To, kas būs apgūts nometnē, rādīsim 1. septembrī Pagastu dienā Piejūras brīvdabas muzejā."

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: