Ventspils bibliotēku darbinieki parūpējušies par to, lai skolēniem, kuri nedēļā no 11. līdz 17. martam baudīs pavasara brīvlaiku, būtu iespējams atrast interesantas un radošas nodarbības.

Bērnu bibliotēkā (Ventspilī, Akmeņu ielā 2), kā jau ierasts skolēnu brīvlaikos, ik darba dienu piedāvās pat vairākus pasākumus. Tradicionāla vērtība ir kino rīts katru dienu plkst. 11.00. Pirmdien, trešdien un piektdien plkst. 12.30 bērnus aicina uz pirkstiņdarbu nodarbībām, kurās varēs veidot attēlu ar ziediem, savu grāmatiņu un rotaļlietas. Otrdien plkst. 10.00 Bērnu bibliotēka piedāvās daudzu bērnu iecienīto nodarbību kopā ar Ventspils kanisterapijas sunīšiem, šoreiz kopā iepazīstot burtus. Tai pašā dienā 12.30 ikviens varēs izmēģināt spēkus ātrlasīšanas sacensībās, bet pēc tam līdz vakaram darboties krāsojamo uzlīmju darbnīcā. Ceturtdien 12.30 bērniem piedāvās medijpratības nodarbību, uzzinot, ar kādu informāciju noteikti nevajadzētu dalīties internetā. Uz visiem pasākumiem var nākt bez pieteikšanās, izņemot nodarbību ar suņiem – tai jāpiesakās pa tālruni pa tālr. 63627364.

Divus pasākumus skolēnu brīvlaikā šogad piedāvās arī Reģionālais mācību centrs, kas atrodas Galvenās bibliotēkas 2. stāvā. Pirmdien un trešdien plkst. 15.00 šeit piedāvās nodarbību 9-12 gadus veciem bērniem piedalīties “runājoša” plakāta veidošanā. Pievēršoties zaļās tēmas literatūrai, bērni varēs izdomāt savus tēlus un veidot par tiem plakātu ar “Makey Makey” konstruktoru un “Scratch” programmēšanas programmu. Lūgums dalību pieteikt pa tālruni 26603666.

Interesantas nodarbības sagatavojušas arī Pārventas bibliotēkas (Ventspilī, Tārgales ielā 4) darbinieces. Katru darba dienu plkst. 13.00 apmeklētājiem piedāvās kādu nodarbību. Pirmdien, trešdien un piektdien skolēniem piedāvās šūšanas skoliņas nodarbības. Pirmdien varēs iemācīties uzšūt lellei svārkus, trešdien – jaku, bet piektdien – kleitu. Uz nodarbību līdzi jāņem lelle, kurai iecerēts apģērbu darināt. Otrdien varēs iemācīties pagatavot “Minecraft” masku, bet ceturtdien – nodoties kopīgai galda spēļu spēlēšanai. Šīm nodarbībām iepriekš nav jāpiesakās.

Arī Gāliņciema bibliotēka (Ventspilī, Kuldīgas ielā 138) ir parūpējusies par to, lai skolēniem brīvlaikā būtu interesanti. Nodarbības ieplānotas katru darba dienu plkst. 14.00. Šiem pasākumiem gan nepieciešams pieteikties iepriekš pa tālruni 22030982, lai bibliotekāre var iepriekš sagatavot visu nodarbībām nepieciešamo. Pirmdien varēs iemācīties pagatavot sava vārda pirmo burtu, izmantojot trafaretus, otrdien gaidāma bada kaķu šūšanas nodarbība, trešdien varēs pagatavot stīmpanka stila interjera dekorus no līdzpaņemtas pudeles, burkas, metāla bundžas vai puķpoda, ceturtdien varēs pagatavot puzles formas piespraudi, bet piektdien – iemācīties noaust sienas minidekoru no līdzpaņemtas vai bibliotēkas krājumā esošas dzijas.

Savukārt sestdien Gāliņciema bibliotēka aicina visus “Lasītprieka skoliņas” dalībniekus uz trešo nodarbību. Atbilstoši vecuma grupai nodarbības norisināsies plkst. 11.00, 13.00 un 15.00.

Visi pasākumi skatāmi bibliotēkas tīmekļa vietnē biblioteka.ventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: