No 10. līdz 16. martam tiek atzīmēta Pasaules glaukomas nedēļa, pievēršot uzmanību acu un redzes veselības profilaksei. Kā ik gadu šajā laikā, Ziemeļkurzemes reģionālās slimnīcas Kurzemes Acu centrs aicina bez maksas pārbaudīt acu spiedienu pie mūsu speciālistiem.

Kurzemes Acu centra vadītājs, oftalmologs Dr. Kaspars Ozols norāda, ka Kurzemes Acu centrā iespējams veikt pilna cikla glaukomas diagnostiku un ārstēšanu, kas nozīmē, ka gadījumā, ja spiediena pārbaudes laikā tiks konstatētas novirzes no normas, pacientiem būs iespējams pierakstīties arī uz turpmākiem izmeklējumiem un nepieciešamības gadījumā Kurzemes Acu centrā veikt arī glaukomas operāciju.

Lai bez maksas pārbaudītu acu spiedienu, nepieciešams iepriekš pierakstīties. Vietu skaits ir ierobežots.

    • Ventspils slimnīca (Kurzemes Rehabilitācijas centrs) – 12. marts no plkst. 14.30 līdz 16.30 pie Dr. Kaspara Ozola, tālr. 636 24665 (Ventspils slimnīcas reģistratūra);
    • Talsu filiāle – 14.marts no plkst. 9.00 līdz 11.00 pie optometristes Lauras Fārenhorstes, tālr. 63259997 (Talsu filiāles reģistratūra);
    • Kuldīgas Ambulatorais centrs – 11. marts pie  Dr. Aijas Balodes, tālr. 62803788 (Kuldīgas Ambulatorā centra reģistratūra).

Glaukoma ir hroniska progresējoša acu slimība, kas, ja netiek savlaicīgi ārstēta, rada neatgriezenisku aklumu. Šai slimībai raksturīgs paaugstināts acu spiediens, kā rezultātā notiek redzes nerva atrofiskas izmaiņas. Ja glaukoma tiek atklāta sākuma stadijā un tiek uzsākta tās ārstēšana, ir iespējams saglabāt redzi, tāpēc ļoti būtiski veikt ne tikai redzes diagnostiku, bet arī pārbaudīt acu spiedienu.

Ziemeļkurzemes reģionālajā slimnīcā Ventspilī Kurzemes acu centrs tika atvērts 2014. gadā. Šobrīd centrs darbojas Ventspilī, Talsos, Liepājā un Kuldīgā.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: