Sestdien, 15. oktobrī plkst. 19.00 Ventspils Valsts 1. ģimnāzijas aktu zālē Ventspils vīru koris un diriģente Lorija Cinkusa rīko koncertu, veltītu šī gada komponistu – jubilāru daiļradei.

Visa gada garumā mūsu radošie dižgari muzikāli ir svinējuši savas apaļās un kantainās jubilejas – ziemā Raimonds Pauls atzīmēja 80. dzimšanas dienu, pavasarī Imants Kalniņš svētīja savu 75. gada dienu, vasaras viducī diriģents un komponists Edgars Račevskis aizlīgoja savu 80. gaviļdienu, bet rudens sākumā Mārtiņš Brauns ieskatījās tajā, kas sākas ar 65.

Ventspils vīru koris kopā ar saviem viesiem – Carnikavas sieviešu kori “Undīne”, mākslinieciskā vadītāja Inese Grīnberga un diriģente Aija Auziņa, Rīgas “Prezidiju konventa vīru kori”, diriģenti Lorija Cinkusa un Ivo Kempels, kā arī solistiem Anniju Spruģevicu, Evelīnu Plostnieci un Jāni Krastiņu pārškirstīs minēto skaņražu skaistākās dailŗades lappuses Matīsa Ciņa un Ivara Krauča klavieru pavadīti.

Kā īpaša dāvana paša dzimšanas dienas sakarā būs komponista Mārtiņa Brauna klātbūtne, pavadot savas solo un kora dziesmas.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: