10.-14. oktobrī Ventspilī un visā Latvijā notiks Karjeras nedēļa, kuras tēma šogad ir „ES BŪŠU darba tirgū”.

Karjeras nedēļas ietvaros Ventspilī notiks Ēnu diena* „Viena darba diena manā dzīvē”, kuru organizē Ekonomikas skolotāju metodiskā apvienība kopā ar Ventspils pilsētas domi un Izglītības pārvaldi. 7. oktobrī Ēnu diena notiks Ventspils pilsētas domē, savukārt 11. oktobrī – citās pašvaldības iestādēs un uzņēmumos.

Pasākuma mērķis ir paplašināt un pilnveidot vidusskolēnu zināšanas un prasmes ekonomikas un uzņēmējdarbības jomā, popularizēt Ventspils pilsētas un Ventspils uzņēmējdarbības vidi, attīstīt uzņēmēju un skolu sadarbības iespējas, ka arī iepazīstināt skolēnus ar dažādu profesiju un nozaru prasībām, lai palīdzētu atbilstoši sagatavoties karjeras izaugsmei un nodarbinātībai.

Skolēniem tika dota iespēja pieteikties pavadīt darba dienu tādos uzņēmumos un iestādēs kā Ventspils pilsētas dome, Ventspils pilsētas domes Izglītības pārvalde, PSIA „Ūdeka”, PSIA „Ventspils nekustāmie īpašumi”, PSIA „Ventspils siltums”, SIA „Ziemeļkurzemes reģionāla slimnīca”, SIA „Ventspils reiss”, Ventspils Tūrisma informācijas centrā, Ventspils Digitālajā centrā, Ventspils Augstskolā, Biznesa inkubatorā, Ventspils Jauniešu mājā, Olimpiskajā centrā „Ventspils”, Pašvaldības un Valsts policijā, Ventspils Augsto Tehnoloģiju parkā,A/S „Ventamonjaks”, A/S „Ventbunkers”, SIA „Nord Natie Ventspils termināls”, SIA „Ventspils naftas termināls”, Swedbankas un SEB bankas filiālēs, Ventspils metināšanas rūpnīca, SIA „Malmar Sheet Metals”, SIA „Bucher Schoerling Baltic” un citos uzņēmumos.

Pēc darba dienas skolēniem būs jāaizpilda dienasgrāmata par piedalīšanos pasākumā „Viena darba diena manā dzīvē” un jānosūta tā pasākuma organizētājam vai atbildīgajam skolotājam savā skolā.

Ar Karjeras nedēļas pasākumiem Ventspilī, kas notiks no 10. – 14. oktobrim var iepazīties ŠEIT.

*Latvijā Ēnu diena ir biznesa izglītības biedrības Junior Achievement – Young Enterprise Latvija (JA-YE Latvija) reģistrēta preču zīme.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: