8. oktobrī plkst. 14 Zlēku pagasta Sociālajā centrā sāksies projekta "Kā saglabāt Latvijas garšu" noslēguma pasākums, kurā ar meistarklasi piedalīsies Mārtiņš Sirmais.

Projekta mērķis – izpētīt Zlēku apvidum raksturīgās kulinārās kultūras mantojumu, lai veicinātu tā saglabāšanu un izmantošanu novada ļaužu ikdienā.

Projekts sākās augustā ar bibliotēkas vadītājas Pārslas Božes izsludināto akciju apzināt un apkopot Zlēku apkārtnes kulināro mantojumu. Akcijas laikā bibliotēkas vadītāja saņēma 15 senas ēdienu receptes un četras laika zoba apskādētas kulinārijas recepšu grāmatas, ko izvietoja izstādē.

Zlēcenieki projektā iesaistīja Latvijā populāro pavāru, raidījumu vadītāju un grāmatu autoru Mārtiņu Sirmo. Viņš apsolījis iepazīties ar savāktajiem materiāliem un noslēguma pasākumā kopā ar pasākuma dalībniekiem pārrunāt kulinārijas jautājumus, kā arī sarīkot nelielu meistarklasi.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: