1. maijā plkst. no plkst. 11:00 līdz 14:30 Ventspils Piejūras brīvdabas muzejā notiks Mazbānīša sezonas atklāšanas pasākums „Vilcieniņš uz Eiropu”.

Pasākums veltīts Latvijas desmitgadei Eiropas Savienībā (ES).

 

No 1. maija apskatei būs pieejama Ventspils Piejūras brīvdabas muzeja ekspozīcija, bet bānīši brauks no trešdienas līdz svētdienai gan pa riņķi, gan līdz Kalnam.

 

Un 1. maijā visiem atnākušajiem par godu un arī Latvijas pirmajiem desmit gadiem ES, būs iespēja doties jaukā un izzinošā braucienā ar Mazbānīti uz citām Eiropas Savienības valstīm.

 

Savukārt Ugāles amatierteātris būs sarūpējis katrā vilciena vagoniņā savu nacionālo kolorītu gan ar tērpiem, gan ar jokiem un dziesmām.

Abās muzeja stacijās paredzētas aktivitātes ģimenēm - varēs izveidot Eiropas karuseli, kurā riņķos Vinnijs Pūks, Sarkangalvīte, Runcis Zābakos un arī Sprīdītis. Būs iespēja pārbaudīt savas zināšanas par Eiropas Savienības dalībvalstīm un nopelnīt vērtīgas balvas. Visu priekam spēlēs „Lustīgais blūmīzeris”, bet notikumu atbalsta Latvijas Dzelzceļa muzejs un Eiropas Savienības māja.

 

Eiropas Savienības tematika sezonas atklāšanai izvēlēta tādēļ, ka Ventspils Mazbānītis, kas Latvijas televīzijas pārraidē «iESpēja» nodēvēts par romantiskāko Eiropas Savienības finansēto projektu, visstraujāko uzplaukumu piedzīvoja pēc Eiropas Reģionālās attīstības fonda projekta „Vienīgā Baltijā vēsturiski saglabātā 600mm šaursliežu dzelzceļa, kā kultūrvēsturiska objekta attīstība” īstenošanas 2010. gadā. Projekta ietvaros uzbūvēta Kalna līnija, vēsturisko ēku replikas (Mazirbes stacija – stacija „Muzejs”, Aizputes depo ēka un Pļavas stacija – tagad stacija „Kalns”), kases ēka, vagonu nojume, starpstacija „Priedes”, starpstacija „Pludmale” un estakāde.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: