Šodien trešo "Aldaris" LBL spēli aizvadīs BK "Ventspils" un BK "Jēkabpils" komandas, šoreiz tiekoties Ventas krastos. Pēc diviem mačiem sērijas rezultāts ir neizšķirts 1:1.

BK "Ventspils" galvenais treneris Roberts Štelmahers pēc sērijas pirmā mača atzina, ka neviens komandā negaidīja vieglu pastaigu un nedomā, ka jēkabpiliešus izdosies pieveikt vienā elpas vilcienā. Šāds secinājums nebija tikai cieņas izrādīšana pretiniekiem, bet arī reāla situācijas novērtēšana. Kamēr jēkabpilieši pusfinālu uzsāka pēc smaga, bet lieliski aizvadīta ceturtdaļfināla, BK “Ventspils” ar spēļu praksi pēdējā laikā bijis pašvaki. Tieši šīs lietas šobrīd nosaka pusfināla gaitu – ne tik daudz to, kura komanda uzvar, kā kopumā līdzīgo un nervozo cīņu. Katrā ziņā sērijas trešajam mačam būtu jādod atbildi uz jautājumu, kāds šobrīd ir patiesais komandu spēku samērs. Protams, ceram, ka iepriecināti pēc tās būs ventspilnieki.

BK "Ventspils" abas spēles sāka ar izrāvienu 11:2, bet Jēkabpils spēlētājiem nevajadzēja pārāk ilgu laiku, lai izlīdzinātu maču gaitu. Savu patieso jaudu BK "Ventspils" pierādīja tieši brīdī, kad Jēkabpilī iedzīvojās lielākajos mīnusos – atspēlēties izdevās ātri, sanāca nedaudz tikt vadībā, tomēr emocionālā galotnē uzvaru mājiniekiem atnesa pēdējo sekunžu speciālista Rinalda Sirsniņa metiens (75:73).

Laika pārdzīvot par šo neveiksmi nav, jo jau šodien sērijas trešā un droši vien arī izšķirošā cīņa. Jāanalizē spēles, jāizdara secinājumi un jāsaprot, kā visu saprasto realizēt dzīvē. Viena lieta, ar kuru pilnīgi noteikti jātiek skaidrībā ir soda metieni. Pirmajā spēlē komanda meta garām astoņus no 19, bet otrajā pat 17 no 35 metieniem, kamēr mājinieki nopūdelēja tikai četrus, un tas tiešām ietekmēja mača iznākumu. Domājams, arī šeit var piesaukt neritmisko spēļu kalendāru, tāpēc jācer, ka ar divām spēlēm pietiks, lai atkal ieietu spēļu ritmā.

It kā jau otrajā spēlē izdevās piebremzēt jēkabpiliešu spēcīgāko ieroci tālmetienu, taču tie mājiniekiem pabira tieši tad, kad visvairāk vajadzēja. Savukārt Ventspilī tieši mača izskaņā tie tika izslēgti no viesu ēdienkartes un iznākums bija panākums 86:70.

Skaidrs, ka ventspilniekiem ir rezerves, tad nu pienācis pēdējais laiks tās aktivizēt.

Mikrotraumas dēļ kādu laiku netrenējās Sandis Valters, un šī pauze, protams, ir jūtama, bet stabilāks pienesums sērijas un sezonas turpinājumā būs nepieciešams no katra.

Šodien mačs Ventspilī sāksies pulksten 19, Jēkabpilī komandas atgriezīsies 1. maijā, bet nepieciešamības gadījumā izšķirošā piektā spēlē 3. maijā risināsies Ventspilī.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: