No pirmās zvaigznes parādīšanās Ziemassvētku priekšvakarā līdz ūdens iesvētīšanai – tieši šīs divpadsmit dienas sauc par Svjatkiem.

Ar Ventspils pašvaldības atbalstu, tradicionāli mūsu pilsētā pasākumu „Svjatki” organizē un vada Ventspils Nacionālo kultūras biedrību asociācija kopā ar citām sabiedriskajām organizācijām.

 

Šogad pasākums notiks no 10. līdz 12. janvārim.

 

10. janvārī plkst.18.00 Pārventas bibliotēkā notiks slāvu garīgās mūzikas svētki „Ziemassvētku zvani”, kurā piedalīsies kori „Slavjaņe” un „Kaiva”, kā arī zvanu ansamblis Sandras Sproģes vadībā. Ieeja brīva.

 

11. janvārī Kultūras centrā skatītāji varēs noskatīties Ziemassvētku koncertu. Koncerta pirmajā daļā piedalīsies ansamblis „Konfetti” un „Contabile”. Šo daļu paspilgtinās viesi no Liepājas – zvanu koris „Kampanella”. Otrajā daļā uzstāsies ansamblis „Zdravica”, „Mrija”, „Žuravinka”, kā arī solisti J. Vaseva un V. Zagoruļko. Koncerta sākums plkst. 16.00.

 

Savukārt 12. janvārī plkst.16.00 Pārventas bibliotēkā programmā „Sargājiet mīlestību” skatītāji varēs noklausīties garīgās un autordziesmas, krievu romances I. Izvekovas un A. Kurasina (Rīga) izpildījumā. Ieeja brīva.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: