30. oktobrī plkst. 19.00 Ventspils Kultūras centrā ikviens aicināts uz “Trio Art-i-Shock” koncertu.

Programmā ietverti Osvaldo Golihova, Lū Harisona, Astora Pjacollas, Pola Smedbeka skaņdarbi. Bez ārzemju autoru darbiem, izskanēs arī latviešu kamermūzika – Kristapa Pētersona skaņdarba „Rīgas nakts” otrā redakcija, kas speciāli veltīta un pārveidota „Trio Art-i-Shock” sastāvam, kā arī jauns opuss – Andra Vecumnieka „Valsis - Valse Art-i-Shock”.

Projekta programma ir intriģējoša, daudzveidīga un neikdienišķa, jo skaņdarbu atskaņošanai nepieciešami ne tikai klasiskie – čells un klavieres un dažādi sitaminstrumenti, bet arī netradicionāli instrumenti, tostarp bļodas un pannas, un citi saimnieciski piederumi.

„Trio Art-i-Shock” ir kameransambļa vienība Latvijas koncertdzīvē, kurā muzicē trīs jaunas mūziķes - čelliste Guna Āboltiņa, sitaminstrumentāliste Elīna Endzele un pianiste Agnese Egliņa. Trio izveidojies pavisam nejauši – gatavojoties Latvijas Lielās Mūzikas balvas 2010 pasniegšanas ceremonijas koncertam Latvijas Nacionālajā operā, kurā visas trīs mākslinieces bija nominētas Lielajai Mūzikas balvai kategorijā „Par izcilu darbu ansamblī”.

„Art-i-Shock” sastāvs ir neparasts un unikāls ne tikai Latvijas, bet arī pasaules mūzikas laukā. Lai arī neparasts, tomēr saskanīgs. Trio valda arī radošā saskaņa, nosakot kopīgos mērķus un atbilstoši izvēloties repertuāru, un pats galvenais – muzicējot kopā, kas dara prieku kā ansamblim, tā klausītājiem. Trio pirmais koncerts notika 2010. gada 1. oktobrī Rīgā, Spīķeru koncertzālē Rudens kamermūzikas festivāla ietvaros, nozīmīgas ir bijušas gan uzstāšanās 2012. gada vasarā Rīgas festivālā, gan 2013. gada augustā Rīgas Sv. Pētera baznīcā festivālā „Dominante” kopā ar režisoru Uģi Brikmani, gan arī daudzviet Latvijā.

Finansiāli atbalsta Ventspils pilsētas pašvaldība.

Organizē VSIA „Latvijas Koncerti” un Ventspils pilsētas domes Kultūras centrs.

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: