BK "Ventspils" basketbolisti tikuši pie trešā panākuma Baltijas Basketbola līgā, visai smagā mačā savu līdzjutēju priekšā sarūpējot pirmo zaudējumu Lietuvas "Nevezis".

Apskati foto!

17 punkti un 13 atlēkušās bumbas Jāņa Timmas rēķinā, Ronalds Zaķis izcēlās ar 16, bet Lorenco Viljams 16 punktiem pievienoja septiņas rezultatīvās piespēles.

Ventspilnieki iepriekšējā kārtā piedzīvoja pirmo zaudējumu jaunajā BBL sezonā, viesos ar 68:84 piekāpjoties "Siauliai", savukārt "Nevezis" Ventspilī ieradās ar trim uzvarām tik pat mačos.

Jau pēc nospēlētām trim minūtēm viesi bija spiesti pieprasīt minūtes pārtraukumu, jo mājinieki jau bija tikuši desmit punktu attālumā (12:2). Efektu tas gan deva tikai uz brīdi, jo 8-10 punktu pārsvaru laukuma saimnieki saglabāja līdz pat ceturtdaļas beigām. Pēc spēlētām desmit minūtēm ventspilniekiem bija vadībā 20:12. Otrās ceturtdaļas sākumā viesiem padevās vēl viens veiksmīgs spēles posms, jo izdevās tikt arī četru punktu attālumā, taču puslaika noslēgumā jau krietni veiksmīgāk darbojās BK "Ventspils".

Ventspilnieki guva pirmā puslaika pēdējos piecus punktus un varēja gūt vēl vairāk, jo sāncenšu aizsargs Gintars Leonavičs astoņas sekundes līdz puslaika beigām nopelnīja tehnisko piezīmi. "Pēc pilnas programmas" sodīt par šo vaļību viesus neizdevās, tomēr pārsvars pēc 20 spēles minūtēm bija itin solīds - 42:29.

Otrā puslaika piektajā minūtē Lorenco Viljams ar tālmetienu ventspilnieku plusus palielināja līdz 16 (51:35), taču, nonākuši augstākajā punktā, mājinieki sāka buksēt. "Nevezis" noslēdza ceturtdaļu ar septiņiem punktiem pēc kārtas, uzvarēja šo desmitminūti un parūpējās par intrigas atjaunošanu šajā mačā - 54:47. Izrāvienu lietuvieši turpināja arī pēdējās ceturtdaļas sākuma, izlīdzinot rezultātu. Īstais laiks kaut ko paveikt uzbrukumā bija arī BK "Ventspils" un tas arī sanāca.

Vispirms sarežģītā situācijā trāpīja Ronalds Zaķis, bet vēl pēc brīža no tālmetienu līnijas precīzs bija Māris Gulbis. Tas arī kļuva par starta šāvienu mājinieku veiksmīgajam finišu spurtam. Sāncenšu veiksmes limits uzbrukumā bija izsmelts, bet BK "Ventspils" vēl šo un to iespēja abos laukumu galos, kas ļāva izcīnīt tomēr visai drošu uzvaru 68:60.

Lauvas tiesu punktu ventspilniekiem guva trīs basketbolisti - Timma 17, Zaķis 16, Viljams 15. Centrs Anatolijs Kaširovs, kura noderību ventspilnieki pārbaudīs šajā mačā un arī FIBA Izaicinājuma kausa spēlē ar "Tartu Rock", realizēja divus no pieciem metieniem un izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, taču nepilnās 11 minūtēs arī sakrāja piecas piezīmes.

BK "Ventspils" un "Nevezis" basketbolistiem tagad ir trīs uzvaras četros mačos, bet "Siauliai" rēķinā ir trīs panākumi un neviena zaudējuma. Divas uzvaras četros mačos ir Kazahstānas "Barsy". Nākamos divus BBL mačus ventspilnieki aizvadīs viesos - 9. novembrī viesos ar "Liepāju/Triobet" un 22. novembrī ar "Parnu", bet savā laukumā 13. decembrī uzņems "Barsy" spēlētājus.

bkventspils.lv

Lasi vēl

Komentāri (0)

Pievieno komentāru:

Lai komentētu šo rakstu, lūdzam vispirms autorizēties: